Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο Κέρκυρας: Αυγά, γιαούρτια και χειροπέδες

Φωτογραφία από το corfupress

Δεν έχουν προηγούμενο αυτά που έγιναν την Τρίτη το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο της Κέρκυρας.

Από έκτροπα και επεισόδια σημαδεύτηκε την Τρίτη το βράδυ η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Κέρκυρας.

Εξοργισμένοι κάτοικοι της Λευκίμης εισέβαλαν στην αίθουσα και αφού πέταξαν αυγά και γιαούρτια άφησαν μπροστά στα έδρανα του δημάρχου ένα πακέτο που περιείχε χειροπέδες.

ADVERTISING

Όπως αναφέρει το corfupress.com, με σκοπό τη διαφύλαξη των εγκαταστάσεων του ΧΥΤΑ Λευκίμμης και τη διεκπεραίωση της εναπόθεσης δεματοποιημένων απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ οι Αρχές βρίσκονται στην περιοχή από τον Ιούλιο, όχι προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη των κατοίκων της περιοχής.

«Στο Δήμο Κέρκυρας υπάρχει πλέον ζήτημα δημοκρατίας», αναφέρει το δελτίο τύπου της παράταξης «Κερκυραίων δήμος», με την επικεφαλής Μερόπη Υδραίου: «Οταν καταλύεται το δημοτικό συμβούλιο και δεν μπορεί να συνεδριάσει, υπάρχει ζήτημα δημοκρατίας. Και αυτό αφορά όλους τους πολίτες, γιατί ο Δήμος είναι οι δημότες του νησιού, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αισθάνεται θλίψη για την εικόνα του δημοτικού συμβουλίου. Οι ευθύνες της απερχόμενης δημοτικής αρχής είναι τεράστιες. Ποτέ άλλοτε ο Δήμος της Κέρκυρας δεν είχε φτάσει στο έσχατο σημείο ευτελισμού», επισημαίνει η κ. Υδραίου.

Η παράταξη της ΛΑΣΥ, που πρόσκεινται επέρριψε ευθύνες στην παρούσα δημοτική αλλά και στην περιφερειακή αρχή: «Είναι σ΄όλους γνωστό πως η ΛΑΣΥ, όσον αφορά το άνοιγμα ή μη του ΧΥΤΑ Λευκίμμης αλλά και για τη παρουσία των ΜΑΤ στη Λευκίμμη, έχει διαχρονικά σταθερές και διάφανες θέσεις. Από το 2008 μέχρι και σήμερα αγωνιζόμαστε για να μην ανοίξει ο ΧΥΤΑ Λευκίμμης και για να φύγουν τα ΜΑΤ και από τη Λευκίμμη και από την Κέρκυρα γενικά. Μέλη της ΛΑΣΥ αλλά και του ΚΚΕ για την αγωνιστική τους αυτή δράση σύρθηκαν και σύρονται ακόμη στα δικαστήρια.

Με επίκαιρες ερωτήσεις τους οι βουλευτές του ΚΚΕ, επανειλημμένα , έχουν φέρει το θέμα στη Βουλή ζητώντας την άμεση απομάκρυνση των ΜΑΤ και το μη άνοιγμα του ΧΥΤΑ. Θεωρούμε ότι για το σημείο που φθάσανε τα πράγματα σήμερα, δηλαδή, να μη μπορεί ουσιαστικά το δημοτικό συμβούλιο να συνεδριάζει, καθοριστικές ευθύνες έχουν η Περιφερειακή και Δημοτική αρχή —και οι δύο πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ- αλλά και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Όλοι μαζί, δίνοντας ψεύτικες υποσχέσεις προεκλογικά, υπέκλεψαν την ψήφο των κατοίκων της Λευκίμμης και μετεκλογικά, κάνοντας στροφή 180 μοιρών, αθέτησαν τα πάντα».

Πηγή: 

corfupress.gr

SHARE:

24Media Network