Χανιά: Αστυνομική επιχείρηση στη Ρόσα Νέρα τα ξημερώματα – Εκκενώθηκε η κατάληψη

Χανιά: Αστυνομική επιχείρηση στη Ρόσα Νέρα τα ξημερώματα – Εκκενώθηκε η κατάληψη
ZARPANEWS.GR

Η αστυνομία προχώρησε στην εκκένωση της κατάληψης Ρόζα Νέρα στα Χανιά τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Μια οργανωμένη επιχείρηση της αστυνομίας με ισχυρή δύναμη από όλη την Κρήτη και επιπλέον ενίσχυση από την Αθήνα, στήθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο λόφο Καστέλι στο παλιό λιμάνι των Χανίων.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν σκοπό την εκκένωση της κατάληψης Rosa Nera που βρίσκεται στα κτίρια πάνω από το λιμάνι και για την οποία είχε προαναγγελθεί ότι επίκειται επέμβαση.

Στο σημείο βρέθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ και ειδικοί φρουροί από Χανιά, Ρέθυμνο Ηράκλειο και Αθήνα. Λίγο πριν τις 6 το πρωί, οι κάθετοι δρόμοι που οδηγούν στο λόφο αποκλείστηκαν από την κυκλοφορία και η πρόσβαση απαγορεύτηκε, με δυνάμεις των ΜΑΤ να παρατάσσονται και να κλείνουν τα στενά.

Στη διασταύρωση των οδών Κανεβάρω και Αγίου Μάρκου, όπου οδηγεί στην πλατεία έξω από τα κτίρια, είχαν συγκεντρωθεί άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ως πράξη διαμαρτυρίας στην εκκένωση της κατάληψης.

Οι πρώτες πληροφορίες του zarpanews.gr, κάνουν λόγο για 15-20 άτομα να βρίσκονται εντός της κατάληψης κατά τη διάρκεια της εκκένωσης, οι οποίοι αναμένεται να οδηγηθούν στο Αστυνομικό Μέγαρο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κρήτη, Αστυνομία
SHARE:

24Media Network