Χάος στην Ειδομένη. Μετανάστες έσπρωξαν βαγόνι τρένου προς τους αστυνομικούς

Χάος στην Ειδομένη. Μετανάστες έσπρωξαν βαγόνι τρένου προς τους αστυνομικούς

Μέχρι και βαγόνι τρένου έσπρωξαν οι μετανάστες προς τους αστυνομικούς που φρουρούν τις γραμμές. Χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης

Σε εξέλιξη βρίσκονται σοβαρά επεισόδια στην Ειδομένη από τις 8 το βράδυ στο σημείο του σιδηροδρομικού σταθμού, για πολλοστή φορά. Ομάδα μεταναστών αποτελούμενη από τουλάχιστον 300 άτομα έσπρωξε μάλιστα εγκαταλελειμμένο βαγόνι προς τον φραγμό των αστυνομικών που φρουρούν στις γραμμές για να μην τις καταλάβουν πάλι πρόσφυγες και μετανάστες.

Όταν πλέον το βαγόνι που έσπρωχναν μαινόμενοι από πίσω οι μετανάστες έφτασε σε απόσταση αναπνοής από τους εμβρόντητους αστυνομικούς, που το έχουν ξαναζήσει αυτό, απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει πανδαιμόνιο.

Πλέον οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έχουν οπισθοχωρήσει τουλάχιστον 100 μέτρα πίσω και η διαμαρτυρία του έχει εξελιχθεί σε σφοδρό πετροπόλεμο προς τις αστυνομικές δυνάμεις που απαντούν με χημικά. Το βαγόνι, όταν το άφησαν για να απομακρυνθούν οι ταραξίες, τσούλισε αργά προς τα πίσω καθώς είναι κατηφορικό το σημείο, χωρίς να σημειωθεί ευτυχώς κάποιο ατύχημα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν έχουν προκύψει τραυματισμοί ή τυχόν προσαγωγές και συλλήψεις από τα επεισόδια που για πολλοστή φορά λαμβάνουν χώρα στο σημείο.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα