Έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό: Μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους – Τέλος οι όρθιοι στα μπαρ

Έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό: Μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους – Τέλος οι όρθιοι στα μπαρ
youtube

Μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς. Απαγορεύονται τα πανηγύρια όλο τον Άυγουστο. Έως 100 άτομα οι καλεσμένοι σε τελετές.

Απο σήμερα 1η Αυγούστου εως τις 31 Αυγούστου καθίσταται υποχρεωτική η μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους όπως ανακοίνωσε σε έκτακτη ενημέρωση, το απόγευμα της Παρασκευής, ο υφυπουργός προστασίας του πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος μάλιστα για πρώτη φορά εμφανίστηκε σε ενημέρωση με μάσκα.

Στους κλειστούς χώρους συγκαταλέγονται και οι χώροι λατρείας. Εξαιρούνται οι χώροι εστίασης, άτομα με αναπνευστικά προβλήματα και παιδιά κάτω των 3 ετών.

Επίσης,

  • από 1η Αυγούστου έως 15 Αυγούστου απαγορεύονται οι επισκέψεις σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, αστέγων και νοσοκομεία, καθώς και των ιατρικών επισκεπτών στα νοσοκομεία.
  • από 3 εως 15 Αυγούστου θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαπτίσεων και κηδειών.
  • απο 3 Αυγούστου έως 9 Αυγούστου δεν θα επιτρέπεται να υπάρχουν όρθιοι πελάτες σε μπαρ, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα.
  • έως τις 31 Αυγούστου παρατείνεται η απαγόρευση των πανηγυριών και άλλων ανοικτών εκδηλώσεων καθώς και τα μέτρα αποστάσεων σε παραλίες, σε ιδιωτικά πλοία αναψυχής και επαγγελματικά τουριστικά πλοία.
  • έως τις 15 Αυγούστου ισχύει και η αναστολή αεροπορικών και θαλασσίων συνδέσεων με Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.
  • έως τις 15 Αυγούστου παρατείνεται επίσης η απόφαση για τις χερσαίες συνδέσεις συνοριακά σημεία εισόδου αρνητικού PCR τεστ 72 ωρών για Προμαχώνα, καθώς και η απόφαση για αρνητικό τεστ PCR 72 ωρών για τους προερχομένους αεροπορικώς από Βουλγαρία, Ρουμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
  • έως 15 Αυγούστου ισχύει η σύσταση για χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους όπου δεν μπορούν να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις.
youtube

Νωρίτερα, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε στην Κυβέρνηση την επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλους τους κλειστους χώρους αλλά και τον περαιτέρω περιορισμό των πανηγυριών.

«Παρακολουθούμε καθημερινά όλα τα δεδομένα που υπάρχουν σε σχέση με τα επιδημιολογικά φορτία. Προσαρμόζουμε τη στρατηγική μας σε κάθε αλλαγή των δεδομένων και ανάλογα με τις εξελίξεις είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε διάφορα μέτρα, εργαλεία που ανταποκρίνονται στο είδος της διασποράς και απαντούν στα ποιοτικά και χωροταξικά χαρακτηριστικά των κρουσμάτων πάντα με γνώμονα να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία, την υγεία των πολιτών. Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται χαλάρωση ως προς την τήρηση των μέτρων και φαινόμενα συγχρωτισμού και συνωστισμού τα οποία αποτυπώνονται στην αυξητική τάση των κρουσμάτων μας καθημερινά», υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα σημείωσε: «‘Όπως σε όλη την προηγούμενη φάση, καθοριστικό παράγοντα στην επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας διαδραμάτισε η ευθύνη των πολιτών, η ατομική ευθύνη του καθενός από εμάς. Αυτό ήταν, αυτό είναι το μυστικό επιτυχίας της Ελλάδας και πρέπει και σε αυτή τη φάση όλοι μας να δείξουμε την ίδια υπευθυνότητα την ίδια εγρήγορση. Μπαίνουμε λοιπόν όλοι σε επιφυλακή χωρίς πανικό, αλλά με ευθύνη και κυρίως με συνέπεια, αφήνουμε πίσω τα φαινόμενα χαλάρωσης και ακολουθούμε πιστά τους κανόνες. Στόχος όλων μας, όπως έχουμε πει πολλές φορές, μέχρι να κερδίσουμε οριστικά τον πόλεμο πρέπει να είναι να μην χρειάζεται να ληφθούν άλλα μέτρα και για να γίνει αυτό πρέπει να τηρούμε πιστά αυτά που ισχύουν».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα