Μέτρα για Κορονοϊό: Εισήγηση για μάσκες σε όλους τους εσωτερικούς χώρους

Μέτρα για Κορονοϊό: Εισήγηση για μάσκες σε όλους τους εσωτερικούς χώρους
Κούκλα με μάσκα στο πρόσωπο σε βιτρίνα εμπορικού καταστήματος Eurokinissi

Την επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας αλλά και τον περαιτέρω περιορισμό των πανηγυριών εισηγήθηκε στην Κυβέρνηση η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, η οποία συνεδρίασε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής.

Μάσκες σε όλους τους κλειστούς χώρους εισηγήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας προς την Κυβέρνηση, προκειμένου να αναχαιτίσει την καλπάζουσα πορεία του κορονοϊού στη χώρα. Η Επιτροπή συνεδρίασε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής. Σε λίγο θα υπάρξει και σχετική ενημέρωση από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τηλεδιάσκεψη, που ολοκληρώθηκε γύρω στις 2 το μεσημέρι, τα μέλη της Επιτροπής τάχθηκαν υπέρ της γενίκευσης της καθολικής χρήσης μάσκας σε κλειστούς δημόσιους χώρους.

Εργαζόμενη με μάσκα σε beach bar AP

Στη συζήτηση τέθηκε και η επέκταση μέτρων που ήδη εφαρμόζονται, όπως οι περιορισμοί στις παραλίες αλλά και η επέκταση της απαγόρευσης των πανηγυριών.

Οι επιστήμονες επιφυλάχθηκαν, ωστόσο, για τη λήψη περισσότερων μέτρων, ενδεχόμενο που θα εξεταστεί στις επόμενες ημέρες.

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα