Χαρδαλιάς: Παρατείνεται μέχρι και τις 11 Απριλίου η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων

Χαρδαλιάς: Παρατείνεται μέχρι και τις 11 Απριλίου η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων
Συνέντευξη τύπου για την εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού Eurokinissi

"Εντυπωσιακό ότι την Παρασκευή είχαν διαλυθεί παντού τα υδραυλικά και όλοι έπρεπε να μεταβούν για τα φτιάξουν" σχολίασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφερόμενος στην εφευρετικότητα κάποιων πολιτών.

Παράταση των έκτακτων μέτρων λόγω του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα όπως είπε παρατείνεται:

-η προσωρινή απαγόρευση καταστημάτων μέχρι 11 Απριλίου, για όσα είναι ήδη κλειστά και μόνο σε αυτά

-τα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας μέχρι 11 Απριλίου, εξαιρείται η τηλεοπτική ή ραδιοφωνική μετάδοση με το προβλεπόμενο προσωπικό

-παρατείνεται για προληπτικούς λόγους η καραντίνα για μια βδομάδα στα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά.

«Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα, τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο στον καθένα μας ότι αυτήν τη στιγμή περπατάμε πάνω σε μια λεπτή κόκκινη κλωστή και η όποια απερισκεψία ή η όποια λάθος επιλογή μπορεί να αποβεί ολέθρια», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σχολίασε συμπεριφορές πολιτών οι οποίοι, όπως είπε, έχουν ξεπεράσει κάθε πλαίσιο εφευρετικότητας σε σχέση με το τι θέλουν να κάνουν. «Ήταν εντυπωσιακό ότι την Παρασκευή είχαν διαλυθεί παντού τα υδραυλικά, σε όλα τα σπίτια εκτός Αθηνών, και όλοι έπρεπε να μεταβούν για τα φτιάξουν. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη να θέλουν να πάνε στα εξοχικά τους, αλλά είναι θέμα ευθύνης για όλους», τόνισε.

Οι προσπάθειες περιορισμού της πανδημίας συνεχίζονται σε καθημερινή βάση, κάθε εξέλιξη κάθε νέο δεδομένο αξιολογείται και επαναπροσδιορίζεται η στρατηγική που ακολουθούμε στη δύσκολη μάχη που δίνουμε καθημερινά, υπογράμμισε ο υφυπουργός.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα