Σε καραντίνα το Κρανίδι – 150 κρούσματα στη δομή φιλοξενίας

Σε καραντίνα το Κρανίδι – 150 κρούσματα στη δομή φιλοξενίας
Ο Νίκος Χαρδαλιάς Eurokinissi

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί στο Κρανίδι και αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών και παζαριών ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, μετά τη διαπίστωση 150 κρουσμάτων κορονοϊού, σε δομή φιλοξενίας μεταναστών.

Προληπτικά μέτρα για τον δήμο Κρανιδίου και τη δομή φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς στη δομή διαπιστώθηκαν 150 κρούσματα κορονοϊού.

Όπως είπε, στεγανοποιείται η δομή μεταναστών, ενώ θα εφαρμοστεί απαγόρευση κυκλοφορίας από 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί για 14 ημέρες.

Ολοκληρώσαμε μια σειρά συσκέψεων. Τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας, μας δημιούργησαν την ανάγκη ενός συναγερμου. Ειχαμε 150 (148 φιλοξενούμενους, 1 εργαζόμενο και 1 στέλεχος της δομής) θετικά κρούσματα κορονοϊού σε σύνολο 497 δειγμάτων. Και οι 150 είναι όλοι ασυμπτωματικοί. Επομένως δεν υπάρχει λόγος πανικού. Από τη Μεγάλη Πέμπτη είχαμε θέσει σε καραντίνα τη δομή, ώστε να μην έχουμε διασπορά στην κοινότητα. Όλα είναι υπό έλεγχο αυτή της στιγμή. Θα παρθούν προληπτικά μέτρα για την περιοχή.

Θα υπάρξει περιορισμός της μετακίνησης των πολιτών, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στις ευπαθείς ομάδες, στην περιοχή. Να μη βγουν στο δρόμο για τις επόμενες 14 μέρες. Η δομή στεγανοποιείται. Δεν θα μπαίνει και δεν θα βγαίνει κανείς.

Ο δήμος της περιοχής μπαίνει σε απαγόρευση κυκλοφορίας 8 το βράδυ με 8 το πρωί για τις επόμενες 14 ημέρες, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των λαϊκών αγορών και των παζαριών. Ενισχύεται το κέντρο υγείας του Κρανιδίου με 6 γιατρούς και 4 νοσηλευτές“, δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Είχε προηγηθεί σύσκεψη του κ. Χαρδαλιά με τον Δήμαρχο Γιάννη Γεωργόπουλο και τον Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτη Νικά.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας μετέβη με τον Πρόεδρο του Οργανισμού, τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας στη δομή προσφύγων -ξενοδοχείο- στο Κρανίδι που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε ελέγχους σε φιλοξενούμενους της δομής, καθώς και σε προσωπικό της δομής, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της διασποράς κρουσμάτων με το νέο κορονοϊό. 

Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 470 ωφελούμενους, καθώς και σε εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και της δομής και αναμένουμε τα αποτελέσματα. Επίσης, δόθηκαν αναλυτικές οδηγίες για περιορισμό τυχόν διασποράς της νόσου και ορθή λειτουργία της δομής, βάσει των πρωτοκόλλων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ο οποίος θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση τους ελέγχους όπου απαιτείται σε όλη τη χώρα, με γνώμονα την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και την προστασία των ευάλωτων πληθυσμών και των ευπαθών ομάδων. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα