Χαρίτσης: "Βόμβα στην κοινωνική συνοχή η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ"

ΔΕΗ
ΔΕΗ @KONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOOC

"Η απώλεια δημόσιου ελέγχου στον βασικό ενεργειακό πυλώνα βάζει βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής και της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας", αναφέρει καταγγελτικά ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ως την "χειρότερη οικονομική εξέλιξη των τελευταίων δύο ετών" χαρακτηρίζει την απόφαση για Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου χωρίς τη συμμετοχή του Δημοσίου και ταυτόχρονα την (ήδη προχωρημένη) πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, ο Αλέξης Χαρίτσης τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανάρτηση του στα social media.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

ADVERTISING

"Η σημερινή μέρα φέρνει την χειρότερη οικονομική εξέλιξη των τελευταίων δύο ετών.

Η επισημοποίηση της εκποίησης της #ΔΕΗ δεν είναι μία ακόμη ιδιωτικοποίηση.

Εν μέσω της χειρότερης ενεργειακής κρίσης των τελευταίων δεκαετιών, η απώλεια δημόσιου ελέγχου στον βασικό ενεργειακό πυλώνα βάζει βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής και της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας."

Μετά τη σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση, η διοίκηση της ΔΕΗ έχει εξουσιοδότηση να ξεκινήσει περί τα τέλη Δεκεμβρίου τη διαδικασία της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου κατά τουλάχιστον 750 εκατ. ευρώ, γεγονός που θα οδηγήσει σε μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου από το 51% σήμερα στο 34%.

Τα επόμενα βήματα είναι το άνοιγμα του βιβλίου των προσφορών προς το τέλος του μήνα όπως επίσης και η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών. Στις αρχές του Νοεμβρίου αναμένεται η έναρξη διαπραγμάτευσης τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης η διοίκηση της εταιρίας απαντώντας σε ερωτήσεις μετόχων κι υπερασπιζόμενη τα οφέλη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «πρόκειται για χρηματοδότηση της εταιρίας χωρίς πρόσθετο δανεισμό η χρηματοδότηση».

Επισήμανε δε, ότι «τέτοιες ευκαιρίες είναι ιστορικές και παρουσιάζονται εξαιρετικά σπάνια στην ιστορία μιας εταιρίας. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι η μόνη συναλλαγή που δεν επιβαρύνει τον ισολογισμό της εταιρίας με περαιτέρω δανεισμό». Έδωσε ακόμη έμφαση και στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον και την αντιμετώπιση της κεφαλαιαγοράς απέναντι σε τέτοιες κινήσεις ελληνικών εταιριών: «Υπάρχει τέτοια ελκυστική συγκυρία στις διεθνείς κεφαλαιαγορές που ποτέ έως σήμερα δεν συνάντησε καμία ελληνική εταιρία από το 2007».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΕΗ, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network