Χαρκιολάκης: Έξι χρόνια χρειάζονται για μια άδεια διατηρητέου

Χαρκιολάκης: Έξι χρόνια χρειάζονται για μια άδεια διατηρητέου
Εικόνα από την περιοχή της Πλάκας Eurokinissi

Για "20 χιλιάδες πονεμένες ιστορίες" μίλησε στον News 24/7 στους 88.56 ο Νίκος Χαρκιολάκης, αρχιτέκτων και Πρόεδρος στον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιδιοκτητών Διατηρητέων Κτηρίων και Μνημείων, υπό την ΠΟΜΙΔΑ.

“Ακόμη και οι εφοπλιστές που έχουν τέτοια κτίρια και δεν τίθεται οικονομικό θέμα, πρέπει να περιμένουν 6 χρόνια για να βγει η άδεια”, είπε μιλώντας στο News 24/7 στους 88.6 και στον Αντώνη Φουρλή και τη Στέλλα Γκαντώνα, ο Νίκος Χαρκιολάκης, αρχιτέκτων και Πρόεδρος στον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιδιοκτητών Διατηρητέων Κτηρίων και Μνημείων, υπό την ΠΟΜΙΔΑ, αναφερόμενος σε “20 χιλιάδες πονεμένες ιστορίες”.

Έκανε λόγο για δεκάδες υπηρεσίες που εμπλέκονται, προκαλώντας προβλήματα στους ιδιοκτήτες που πρέπει να πηγαίνουν από τη μία υπηρεσία στην άλλη. “11.500 διατηρητέα έχει αναγνωρίσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος. 8.500 έχουν χαρακτηριστεί νεότερα μνημεία. Κανείς δεν ξέρει πόσα έχει αναγνωρίσει το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης πχ, ή το Υπουργείο Αιγαίου” είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για περιπτώσεις ιδιοκτητών διατηρητέων στη Βόρεια Ελλάδα που πρέπει να έρχονται στην Αθήνα για να τακτοποιήσουν τα ζητήματα του σπιτιού τους.

Ζήτησε 4ετές σχέδιο χαρακτηρισμού των κτιρίων ως διατηρητέα ούτως ώστε να ξέρουν οι αγοραστές περί τίνος πρόκειται αλλά και οι ιδιοκτήτες για το τί θα πληρώσουν.

“Ποτέ δε τηρήθηκε η οικονομική συμβολή του κράτους που προβλέπεται βάσει του νόμου” σημείωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα