Χειροτονήθηκε ο νέος Μητροπολίτης Καλαβρύτων-Ιερώνυμος: Να είναι η πορεία του, πορεία Ιησού Χριστού

Τελεστηκε σημερα η Χειροτονια του νεου Μητροπολιτη Καλαβρυτων και Αιγιαλεια; Ιερωνυμου Καρμα απο τον Αρχιεπισκοπο Ιερωνυμο. Ο νεος Μητροπολιτη διαδεχθηκε στον Μητροπολιτικο Θρονο τον παραιτηθεντα Μητροπολιτη Αμβροσιο  ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
Τελεστηκε σημερα η Χειροτονια του νεου Μητροπολιτη Καλαβρυτων και Αιγιαλεια; Ιερωνυμου Καρμα απο τον Αρχιεπισκοπο Ιερωνυμο. Ο νεος Μητροπολιτη διαδεχθηκε στον Μητροπολιτικο Θρονο τον παραιτηθεντα Μητροπολιτη Αμβροσιο ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ EUROKINISSI

Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας έλαβε χώρα την Κυριακή στη Μητρόπολη των Αθηνών.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε την Κυριακή η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερωνύμου στη Μητρόπολη Αθηνών.Της Θείας Λειτουργίας προεξήχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ενώ συλλειτούργησαν 36 μητροπολίτες.

«Από την ιστορία ξέρουμε πως όταν η Εκκλησία είναι ενωμένη η πορεία της είναι πιο άνετη», τόνισε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας κατά τη χειροτονία του Καλαβρύτων Ιερωνύμου.

ADVERTISING

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ιστορία της Μητροπόλεως Καλαβρύτων, αλλά και στους άξιους προκατόχους του νέου μητροπολίτη, ενώ παράλληλα τόνισε πως «η εκλογή σου είναι και ένα σημασιολογικό στοιχείο για την Εκκλησία μας και γιατί όχι και για το έθνος.

Κύριός μας μάς δίδαξε και ζητάει από εμάς να είμαστε ενωμένοι. Το πρόσωπό σου ένωσε όλα τα μέλη της Ιεραρχίας».

Επιπρόσθετα, επισήμανε πως «έχουμε πολλά παραδείγματα και λυπηρά πολλές φορές ότι οι διενέξεις, οι διαιρέσεις, οι απολυτότητες βοηθούν στο να διασχίζεται η Πολιτεία, η κοινωνία και να ταλαιπωρείται η πορεία μας».

Καταληκτικά, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ευχήθηκε στον νέο μητροπολίτη η πορεία του να είναι «πορεία Ιησού Χριστού, Αυτού που είπε να αγαπάμε τα πρόβατά του και να θυσιαζόμαστε για αυτά».

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εκκλησία
SHARE:

24Media Network