Χέρια κατά του Ρατσισμού: Επτά καλλιτέχνες στέλνουν το δικό τους μήνυμα

Χέρια κατά του Ρατσισμού: Επτά καλλιτέχνες στέλνουν το δικό τους μήνυμα

Πέντε τέχνες, από τέσσερις χώρες, σε ένα τρίλεπτο βίντεο, που χρησιμοποιεί δυο χέρια για να εκφράσει ένα μύνημα κατά του ρατσισμού

Πριν από ένα χρόνο μια ομάδα καλλιτεχνών αποφάσισε να συνδυάσει 5 τέχνες, από 4 χώρες, σε ένα βίντεο 3ων λεπτών, χρησιμοποιώντας 2 χέρια για να εκφράσει 1 μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Με αφορμή την 21η Μαρτίου, την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Ρατσισμού, δημοσιεύουν το έργο "Χέρια Κατά του Ρατσισμού", ένα βίντεο με ένα μήνυμα κατά του μίσους.

H δημιουργία της Sara Toscano (PT) ενώνει τη δουλειά του ποιητή Θωμά Τσαλαπάτη (GR), του συνθέτη Μάνου Αθανασιάδη (GR), της τραγουδίστριας Κατερίνας Κοζαδίνου (GR/ PL), του σκηνοθέτη Στέλιου Μαυρογιάννη (GR), της γραφίστριας Κατερίνας Παππού (GR) και του φωτογράφου Alexandre Cabrita (PT).

Η πρωτοβουλία αυτή εμπνεύστηκε από το έργο της Ολλανδικής Μη Κυβερνητικής οργάνωσης Magenta, που καταπολεμά τις διακρίσεις και τον ρατσισμό διεθνώς στο διαδίκτυο. Χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από δωρεές ατόμων από όλο τον κόσμο μέσα από την πλατφόρμα crowdfunding.

Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί, στόχος αυτού του βίντεο είναι να εμπνεύσει άτομα και κοινότητες:

"Να ενώσουμε όλοι τα χέρια μας στον αγώνα κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων. Να κάνουμε τα λόγια μας πράξη ώστε να χτίσουμε ένα ειρηνικό, πολυεθνικό και συνεκτικό κόσμο"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Hands

SHARE:

24Media Network