Χίος: Εντυπωσιακές εικόνες από τον Ρουκετοπόλεμο στον Βροντάδο

Χίος: Εντυπωσιακές εικόνες από τον Ρουκετοπόλεμο στον Βροντάδο
Ο ρουκετοπόλεμος στον Βροντάδο astraparis

Επιτυχημένη θεωρείται η "νέα αρχή" του ρουκετοπόλεμου με στόχο την αποφυγή τραυματισμών και άλλων "παρατράγουδων"

Επιτυχημένη θεωρείται η πρώτη απόπειρα επανατοποθέτησης του ρουκετοπόλεμου στην διάσταση του μέτρου μετά την “σιγή” του 2016 και την αγχωμένη και νευρική απόπειρα του 2017, παρά τα όποια -περιορισμένα- ξεσπάσματα ενθουσιασμού και άγνοιας.

Αισθητά περιορισμένος ο αριθμός των ρουκετών, περισσότερο προσεκτικοί και προσγειωμένοι οι ρουκετατζήδες, καλύτερη οργάνωση του χώρου ρίψης των ρουκετών, αυστηρότερα μέτρα προσέγγισης των επισκεπτών στους χώρους.

Ίσως να μην ήταν ενθαρρυντικό το γεγονός της ισχνής παρουσίας επισκεπτών και κυρίως ξένων, όπως άλλες χρονιές, όταν δεν υπήρχε ούτε η ελάχιστη παύση στην ρίψη ρουκετών, αλλά αυτή η εικόνα μπορεί να αποδειχθεί πρόσκαιρη αν ακολουθηθούν σταθερά οι κανόνες που οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές του ρουκετοπόλεμου έθεσαν και εφήρμοσαν.

Κατά τα λοιπά, όλα κύλησαν ομαλά, χωρίς να δημιουργηθούν κάποια προβλήματα στην περιοχή και μεταξύ των ρουκετατζήδων και των επισκεπτών.

Ο ρουκετοπόλεμος στον Βροντάδο astraparis

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, 7 Απριλίου 2018, είχε προηγηθεί – με πρωτοβουλία του Σωματείου «Φίλοι Βρονταδουσιακών Εθίμων», συγκέντρωση στην παραλία του Βροντάδου, στην περιοχή Γούβι και ακολούθησε πορεία προς τις δύο ενορίες, του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας της Ερειθιανής, όπου οι ρουκετατζήδες πήραν θέσεις.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς, ο Βρονταδούσης αστροφυσικός κ. Σταμάτης Κριμιζής και εκατοντάδες πολίτες και υποστηρικτές του ρουκετοπόλεμου.

Εντυπωσιακά στιγμιότυπα από τον ρουκετοπόλεμο στο βίντεο του Κωνσταντίνου Αναγνώστου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα