Χίος: Νύχτα έντασης στη ΒΙΑΛ, θάνατος 49χρονης τρόμαξε τους μετανάστες

Χίος: Νύχτα έντασης στη ΒΙΑΛ, θάνατος 49χρονης τρόμαξε τους μετανάστες
POLITISCHIOS.GR

Ο θάνατος 49χρονης Ιρακινής σκόρπισε το φόβο στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ στη Χίο. Επεισόδια μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Δύο καμένα αυτοκίνητα, καμένες σκηνές μεταναστών, καταστροφές στις φρουρές των Αστυνομικών, είναι ο απολογισμός των εκτεταμένων επεισοδίων που ξεκίνησαν από το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου και κορυφώθηκαν τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Oπως αναφέρει το politischios.gr η είδηση του θανάτου 49χρονης Ιρακινής, σκόρπισε φόβο και ανασφάλεια στους διαμένοντες της ΒΙ.ΑΛ. που θεώρησαν ότι είναι ακάλυπτοι από υγειονομική περίθαλψη, αφού η άτυχη γυναίκα είχε παραπεμφθεί στο Νοσοκομείο Χίου και είχε σταλεί πίσω στο hotspot, καταλήγοντας το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Όπως αργότερα έγινε γνωστό η 49χρονη Ιρακινή, είχε υποβληθεί σε εξετάσεις για κορονοϊό με αρνητικά αποτελέσματα, κάτι που διευκρινίστηκε από τις αρχές με δεδομένο ότι αρκετοί διαμένοντες της ΒΙ.ΑΛ. φοβήθηκαν ότι η αιτία θανάτου της 49χρονης ήταν η προσβολή από τον Covid19.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στις 21:00 του Μεγάλου Σαββάτου όταν ομάδα μεταναστών ξεκίνησε την επίθεση με πέτρες προς τους Αστυνομικούς με αποτέλεσμα λίγο αργότερα τα επεισόδια να γενικευτούν. Τα επεισόδια εντάθηκαν σε τέτοιο βαθμό που κάηκαν σκηνές, 2 αυτοκίνητα, η καντίνα που βρίσκονταν στο Κ.Υ.Τ., οικίσκοι καθώς και οι φρουρές των Αστυνομικών.

Από τα επεισόδια σημειώθηκαν τρεις προσαγωγές που θα μετατραπούν σε συλλήψεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεταναστευτικό, Κορονοϊός
SHARE: