Φωτιά στη Χίο: Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα στο νησί

Φωτιά στη Χίο: Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα στο νησί
Πυρκαγιά ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ/EUROKINISSI

Εικόνα ύφεσης έπειτα από 7 περίπου ώρες παρουσιάζει η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο χωριό Κατάβαση της Χίου, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να συνεχίζουν τις προσπάθειες για την οριοθέτησή της.

Πολύ κοντά στο να περιορίσουν τελικά τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το ξημερώματα της Πέμπτης και συγκεκριμένα στις 6.45 στο χωριό Κατάβαση βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Το πύρινο μέτωπο έκαιγε ανεξέλεγκτο για περίπου 7 ώρες, ενώ σύμφωνα με τον politischios.gr, η φωτιά έφτασε προς τη Σιδηρούντα, η οποία εκκενώθηκε προληπτικά. Από τον οικισμό Σιδηρούντα απομακρύνθηκαν περίπου 20 κάτοικοι και οδηγήθηκαν σε ασφαλές σημείο, όπως είχε γίνει νωρίτερα και με τους κατοίκους του οικισμού Κατάβαση. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλήθηκε άμεσα ο οικισμός Σιδηρούντας, ωστόσο εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι, γι’ αυτό καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για τον περιορισμό της φωτιάς.

Ωστόσο, στο πλαίσιο της κατάσβεσης ένας πυροσβέστης λιποθύμησε από εισπνοή καπνών και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Η φωτιά στην Κατάβαση φαίνεται πως ξεκίνησε μέσα στον οικισμό και πιθανόν να οφείλεται σε δίκτυο ρεύματος, ενώ άρχισε να καίει πάνω από τα καταστήματα στον επαρχιακό δρόμο και λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, καίγοντας κυρίως χαμηλή βλάστηση σε κενούς χώρους.

Νωρίτερα, είχε δοθεί εντολή για εκκένωση του χωριού, ενώ εξακολουθεί να είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να εκκενωθεί και το διπλανό χωριό Διευχά.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ αυτήν την ώρα επιχειρούν συνολικά, 62 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα Σάμου, τρία ελικόπτερα και επτά αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το Beriev-200. Επίσης, μετέβησαν με αεροσκάφος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας 25 πυροσβέστες του αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της Β ΕΜΑΚ.

Πυρκαγιά στην Κατάβαση Χίου politischios.gr

Πυρκαγιά στην Κατάβαση Χίου politischios.gr

Πυρκαγιά στην Κατάβαση Χίου politischios.gr

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, με ριπές 4-7 μποφόρ και το νησί βρίσκεται σε βαθμό επικινδυνότητας για πυρκαγιά, νούμερο 4.

Το φως της δημοσιότητας είδαν και τα πρώτα πλάνα πλάνα από τα καναντέρ που πετούν πάνω από το πύρινο μέτωπο και συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ όπως φαίνεται, η κατάσταση δείχνει να βελτιώνεται.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα