Ναυάγιο στη Χίο: Βίντεο με τις δραματικές προσπάθειες του Λιμενικού για τη διάσωση των μεταναστών

Ναυάγιο στη Χίο: Βίντεο με τις δραματικές προσπάθειες του Λιμενικού για τη διάσωση των μεταναστών
Νεκροί μετανάστες μετά από βύθιση σκάφους ανατολικά - νοτιοανατολικά της Χίου @nmitarakis/ twitter

Τρία ανήλικα παιδιά και μια γυναίκα έχασαν τη ζωή τους και 22 έχουν διασωθεί μετά από βύθιση σκάφους ανατολικά -νοτιοανατολικά της Χίου. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τραγωδία με νεκρή μια γυναίκα και τρία παιδιά, όλα μεταξύ τριών και 14 ετών, σημειώθηκε μετά το ναυάγιο λέμβου με επιβαίνοντες μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά – νοτιοανατολικά της Χίου. Για τη διάσωση των μεταναστών που επέβαιναν στο σκάφος στήθηκε μεγάλη επιχείρηση διάσωσης.

Τρία ανήλικα παιδιά και μία γυναίκα ανασύρθηκαν νεκροί, ενώ διασώθηκαν συνολικά 24 άτομα (14 άνδρες, 7 γυναίκες και ένα παιδί). Ένα ακόμη άτομο αγνοείται. Το Λιμενικό Σώμα ανέφερε ότι στο σκάφος βρίσκονταν 27 επιβάτες.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 2 πλοία του λιμενικού σώματος, ένα ελικόπτερο Super Puma, ένα ελικόπτερο του στρατού, ένα πλοίο της αποστολής του NATO καθώς επίσης και παραπλέοντα σκάφη.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 5 έως 6 μποφόρ.

Δείτε εικόνες από το σημείο:

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότης Μηταράκης σε ανάρτησή του στο Twitter έκανε λόγο για 4 νεκρά παιδιά σε ανάρτησή του στο Twitter:

Σε μήνυμά του στα κοινωνικά δίκτυα ο κ. Μηταράκης τόνισε πως “οι τουρκικές αρχές πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αποτρέψουν στην πηγή την εκμετάλλευση από εγκληματικές συμμορίες. Αυτά τα ταξίδια δεν θα έπρεπε ποτέ να επιτρέπονται να γίνουν””.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα