Χωρίς άδεια το λούνα παρκ όπου ξεψύχησε ο 13χρονος. Ελέγχονται οι δημοτικές αρχές Ελληνικού - Αργυρούπολης

Στιγμιότυπο από το λούνα παρκ στην οδό Κύπρου και Γούναρη στα σύνορα Ελληνικού-Γλυφάδας την Δευτέρα 28 Απριλίου 2014. Ένα 13χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του ενώ η 9χρονη αδελφή του τραυματίστηκε σοβαρά αργά το μεσημέρι της Κυριακής 27/4, όταν δυνατός αέρας παρέσυρε τα παιδιά β που έπαιζαν με φουσκωτές μπάλες μέσα σε πισίνα β στα αντικείμενα που βρίσκονται μέσα στο λούνα παρκ. 
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Στιγμιότυπο από το λούνα παρκ στην οδό Κύπρου και Γούναρη στα σύνορα Ελληνικού-Γλυφάδας την Δευτέρα 28 Απριλίου 2014. Ένα 13χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του ενώ η 9χρονη αδελφή του τραυματίστηκε σοβαρά αργά το μεσημέρι της Κυριακής 27/4, όταν δυνατός αέρας παρέσυρε τα παιδιά β που έπαιζαν με φουσκωτές μπάλες μέσα σε πισίνα β στα αντικείμενα που βρίσκονται μέσα στο λούνα παρκ. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Η εταιρεία δεν είχε καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας

Χωρίς άδεια λειτουργούσε το λούνα παρκ στο Ελληνικό όπου την Κυριακή βρήκε τραγικό θάνατο ένας 13χρονος και τραυματίστηκε σοβαρά η 9χρονη αδελφή του.

"Η εταιρεία «HAPPY FUN ΕΠΕ» είχε ζητήσει με την από 10-10-2013 αίτησή της, την παραχώρηση χώρου στο παρκάκι στη συμβολή των οδών Αφροδίτης και Κύπρου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο με την 299/30-10-2013 ομόφωνη απόφασή του ενέκρινε την παραχώρηση - εκμίσθωση του χώρου που αιτήθηκε από την εταιρεία. Στις 15-11-2013 υπογράφηκε συμφωνητικό εκμίσθωσης του χώρου μεταξύ του Δήμου και της εταιρείας.

Η εταιρεία δεν κατέθεσε αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα – παρκ στο συγκεκριμένο χώρο και τέτοια άδεια δεν εκδόθηκε από το Δήμο", επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης.

Άμεσος έλεγχος στον Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης

Την άμεση διενέργεια ελέγχου στον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, προκειμένου να εξεταστεί η νομιμότητα λειτουργίας του λούνα- παρκ, στη συμβολή των οδών Κύπρου και Γούναρη, όπου σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό με τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 13χρονου και τον τραυματισμό μιας 9χρονης, διέταξε ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, Παρασκευάς Νομικός.

Τη διενέργεια ελέγχου διέταξε ο κ. Νομικός, μετά από εντολή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΕ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ.(EUROKINISSI-ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΕ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ.(EUROKINISSI-ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Διώξεις κατά υπευθύνων

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του Ιταλού ενοικιαστή εξοπλισμού του λούνα παρκ και των δύο υπαλλήλων στον χώρο.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να ανατεθεί η δικογραφία σε τακτικό ανακριτή. Και οι τρεις κατηγορούμενοι αναμένεται να λάβουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Ως το «πλέον απίθανο και απίστευτο τραγικό γεγονός στο οποίο συνέδραμαν όλες οι απίθανες φυσικές δυνάμεις» χαρακτήρισε το δυστύχημα ο συνήγορος του Ιταλού ενοικιαστή εξοπλισμού του παιδικού πάρκου.

Έξω από το γραφείο του εισαγγελέα όπου οδηγήθηκαν ο εντολέας του και άλλοι δύο υπάλληλοι του λούνα παρκ, ο δικηγόρος Άγης Τάτσης εξέφρασε τη βαθιά οδύνη του για το τραγικό περιστατικό και υποστήριξε ότι στον χώρο εφαρμόζονταν όλοι οι προβλεπόμενοι κανόνες ασφαλείας.

Μάλιστα, τόνισε ότι ο κανονισμός απαγορεύει ρητά τη λειτουργία του επίμαχου παιχνιδιού, όταν ο αέρας ξεπερνά τα 9 μποφόρ «κάτι που δεν συνέβαινε χθες».

«Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι ένας όγκος 80 κιλών θα μπορούσε να σηκωθεί με μία ριπή ανέμου. Δεν έχει συμβεί ποτέ ατύχημα εδώ και 17 χρόνια, που ο πελάτης μου ασχολείται με αυτήν τη δουλειά» υποστήριξε ο δικηγόρος.

Τέλος, επισήμανε πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε γίνει έλεγχος της πίεσης του αέρα και ήταν δεμένο όπως έπρεπε, «αλλά το σκοινί έσπασε και η μπάλα σηκώθηκε οκτώ μέτρα στον αέρα».

SHARE:

24Media Network