Χρυσή Αυγή: Αθώοι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης και Ηλιόπουλος για υποκίνηση ρατσιστικής βίας

Χρυσή Αυγή: Αθώοι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης και Ηλιόπουλος για υποκίνηση ρατσιστικής βίας
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Ηλίας Κασιδιάρης Eurokinissi

Αθώους έκρινε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο τους τρεις καταδικασθέντες για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή για την κατηγορία της υποκίνησης ρατσιστικής βίας.

Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο οι τρεις καταδικασθέντες για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή για την κατηγορία της υποκίνησης ρατσιστικής βίας.

Το δικαστήριο αποδέχθηκε αθωωτική εισαγγελική πρόταση σύμφωνα με την οποία οι μεν Μιχαλολιάκος και Ηλιόπουλος δεν μετείχαν στην Επιτροπή της Βουλής στην οποία φέρονται να ακούστηκαν οι φράσεις περί “τουρκικής συνείδησης” κλπ που τους έφεραν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Κατά την εισαγγελέα σε ό,τι αφορά τον Ηλία Κασιδιάρη , μέλος της επίμαχης Επιτροπής, δεν είπε τις επίμαχες φράσεις. Ωστόσο , όπως είπε η Εισαγγελέας “ακόμη κι αν είχε ειπωθεί δεν εμπίπτει στο ρατσιστικό λόγο. Δεν περιέχει φράσεις που παρακινούν σε βία. Ως εκ τούτου προτείνω την απαλλαγή του”.

Απολογούμενος ο Κασιδιάρης είπε πως ουδέποτε αναφέρθηκε σε Τούρκους πράκτορες

“Στην επιτροπή αυτή συμμετείχε εκπρόσωπος της κυπριακής Δημοκρατίας. Όλα αυτά που λέγονται για Τούρκους πράκτορες δεν ευσταθούν. Η Επιτροπή δεοντολογίας μου είχε βάλει ποινή γιατί ήρθα σε αντιπαράθεση με άλλους βουλευτές και όχι με τον συγκεκριμένο μειονοτικό βουλευτή. Ουδέποτε αναφέρθηκα σε εθνοτική καταγωγή ούτε σε εθνική συνείδηση. Αναφέρθηκα μόνο σε δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν”.

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος είπε πως δεν μετείχε στην επίμαχη Επιτροπή ενώ ο ίδιος ισχυρισμός προβλήθηκε και από την πλευρά του αρχηγού της Χρυσής Αυγής.

Η κρίση του δικαστηρίου προκάλεσε επευφημίες και χειροκροτήματα των οπαδών του Κασιδιάρη.

Η συνήγορος του Ηλία Κασιδιάρη Βάσω Πανταζή δήλωσε πως το κόμμα του εντολέα της έχει κάνει προσφυγή κατά του κόμματος “Έλληνες” του Δημήτρη Μιχάκη, που επίσης έχει προσφύγει κατά του κόμματος Κασιδιάρη. Η προσφυγή του Ηλία Κασιδιάρη αφορά την χρήση του ήλιου της Βεργίνας.

Η συνήγορος απαντώντας σε ερώτηση, απέκλεισε οποιαδήποτε συνεργασία του κόμματος Κασιδιάρη με αυτά των κκ Κανελόπουλου και Νικολόπουλου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα