Χρυσή Αυγή: Ο Μιχαλολιάκος έκλεισε την εφημερίδα της οργάνωσης

Χρυσή Αυγή: Ο Μιχαλολιάκος έκλεισε την εφημερίδα της οργάνωσης
Στιγμιότυπα από την απολογία του επικεφαλής του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου στη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών Eurokinissi

"Λόγοι εύκολα κατανοητοί με οδηγούν στην διακοπή της εκδόσεως της Εφημερίδας "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ", μετά από 27 χρόνια" αναφέρει ο ηγέτης της εγκληματικής οργάνωσης.

Το “λουκέτο” της εφημερίδας “Χρυσή Αυγή” γνωστοποίησε ο καταδικασμένος Νίκος Μιχαλολιάκος με ανακοίνωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα της εγκληματικής οργάνωσης.

Το πρώτο φύλλο της εφημερίδας κυκλοφόρησε στις 10/1/1993 και το τελευταίο την περασμένη Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, ημέρα της καταδίκης της Χρυσής Αυγής.

Ο Ν. Μιχαλολιάκος στους λόγους για τους οποίους κλείνει η εφημερίδα αναφέρει ότι είναι “εύκολα κατανοητοί”.

Η εφημερίδα φιλοξενούσε φιλοναζιστικά και ακροδεξιά κείμενα, σαν το παρακάτω που παραθέτουμε και έφερε την υπογραφή του επίσης καταδικασμένου για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης, Ηλία Κασιδιάρη (20 Απριλίου του 2011):

“Ποιο θα ήταν το μέλλον της Ευρώπης και ολόκληρου του σύγχρονου κόσμου, αν ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος που οι Δημοκρατίες, ή μάλλον οι εβραίοι – σύμφωνα με τον Στρατηγό Μεταξά – κήρυξαν στη Γερμανία, δεν σταματούσε την ανανεωτική πορεία του Εθνικοσοσιαλισμού; Είναι βέβαιο ότι θεμελιώδεις αξίες που πηγάζουν ως επί το πλείστον από την ελληνική αρχαιότητα, θα κυρίευαν πνευματικά όλα τα κράτη και θα όριζαν τις τύχες των λαών. Ο ρομαντισμός ως πνευματικό κίνημα και ο κλασικισμός θα υπερίσχυαν της παρακμιακής υποκουλτούρας που διέβρωσε τον λευκό άνθρωπο. Ο ακραίος υλισμός θα είχε προ πολλού τεθεί στο περιθώριο, δίνοντας τη θέση του στην εξύψωση του πνεύματος”. Στο ίδιο άρθρο χαρακτήριζε τον Αδόλφο Χίτλερ ως “μέγα κοινωνικό αναμορφωτή και στρατηγική ιδιοφυΐα”.

Οπαδοί του φασιστικού κόμματος "Χρυσή Αυγή" AP

Η Χ.Α. υπερασπίστηκε σε κείμενά της στην εν λόγω εφημερίδα και τη δράση των ταγμάτων ασφαλείας (τα οποία συγκροτήθηκαν από τον γερμανικό στρατό κατοχής και την κατοχική κυβέρνηση Ράλλη) εναντίον των δυνάμεων του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού κατά την περίοδο της Κατοχής, αποδίδοντας τιμές στα ένοπλα θύματα της μάχης και της σφαγής του Μελιγαλά.

Από την Κυριακή 18/10 στις 07:00 το πρωί και για 72 ώρες δείτε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στο News 24/7 το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ “Golden Dawn Girls” (Τα Κορίτσια της Χρυσής Αυγής)

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα