Χαρδαλιάς: Τέσσερις προσαγωγές υπόπτων για τη φωτιά σε Σταμάτα, Ροδόπολη, Διόνυσο

Χαρδαλιάς: Τέσσερις προσαγωγές υπόπτων για τη φωτιά σε Σταμάτα, Ροδόπολη, Διόνυσο
Eurokinissi

Έκτακτη ενημέρωση από Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και Νίκο χαρδαλιά για την πυρκαγιά που ξέσπασε σε Σταμάτα και επεκτάθηκε σε Ροδόπολη και Διόνυσο.

Τέσσερις προσαγωγές υπόπτων πραγματοποιήθηκαν για τη μεγάλη φωτιά στη Σταμάτα, στη βορειοανατολική Αττική,  όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατα την έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Πρόσθεσε οτι η φωτιά ήταν δύσκολη καθώς κατά την έναρξή της οι άνεμοι που έπνεαν έφταναν τα 6 μποφόρ και έτσι πήρε γρήγορα διαστάσεις.

Συμπλήρωσε οτι αυτήν την ώρα το μέτωπο της φωτιάς είναι σε ύφεση και η κατάσταση βελτιωμένη, ωστόσο παραμένουν πολλές διάσπαρτες εστίες. Στη φωτιά επιχειρούν 310 πυροσβέστες με 110 οχήματα, 12 ελικόπτερα, 9 αεροσκάφη, πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, εθελοντές  καθώς και υδροφόρες των δήμων.

Για άμεση,  καθολική και στοχευμένη κινητοποίηση έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και μίλησε για πολύ δύσκολη φωτιά που εξαπλωνόταν πολύ γρήγορα και μεταφερόταν απο περιοχή σε περιοχή.

Χαρακτήρισε γενναία τη μάχη των πυροσβεστών με φωτιές μέσα σε γειτονιές, οι οποίοι κατάφεραν να διασώσουν περιουσίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα