Click Away: Τι είναι και πώς θα ψωνίζουμε – Όλοι οι κανόνες

Click Away: Τι είναι και πώς θα ψωνίζουμε – Όλοι οι κανόνες
Χριστούγεννα με Lockdown Eurokinissi

Τι ακριβώς περιλαμβάνει η μέθοδος click away και ποια τρία βήματα περιλαμβάνει. Οι προειδοποιήσεις του Άδωνι Γεωργιάδη. Τι θα γίνει αν παρατηρηθούν εικόνες συνωστισμού.

Από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ανοίγουν κομμωτήρια και κουρεία, με διευρυμένο ωράριο, αλλά και τα μικρά βιβλιοπωλεία (που είναι 1874 σε όλη την επικράτεια), με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου και με ανώτατο όριο 4 πελάτες σε καταστήματα ως 100 τετραγωνικά ή ένας πελάτης 115 τετραγωνικά για καταστήματα άνω των 100 τετραγωνικών μέτρων, όπως ανακοίνωσαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως τόνισε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους είτε μέσω e-shop, είτε μέσω του click away στέλνοντας τον κωδικό 2.

Τη μέθοδο του click away η κυβέρνηση επιτρέπει για 2 βασικούς λόγους:

  1. Διότι οι υπηρεσίες ταχυμεταφορών εχουν φτάσει στα όριά τους
  2. Για να δωθεί μία ανάσα ανακούφισης στα καταστήματα και τις επιχειρήσεις.

Προκειμένου να μετακινηθούν στα μαγαζιά οι πολίτες θα μπορούν να επιδείξουν την ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής ή το μήνυμα SMS με τα στοιχεία της επιχείρησης.

“Τονίζω ότι θα επιτρέπεται μόνο ένα άτομο να παραλαμβάνει την παραγγελία του και όχι ομάδες προσώπων. Η παραγγελία θα παραδίνεται σε έναν και θα παραλαμβάνεται από έναν”, τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

“Αν παρατηρηθούν εικόνες συνωστισμού απλά και μόνο για να κάνουν κάποιοι άσκοπες μετακινήσεις, σε αυτή την περίπτωση θα αναγκαστούμε να αποσύρουμε τη λετουργεία. Η διαδικασία γίνεται με την προϋπόθεση ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε τι κάνουμε”, συμπλήρωσε ο υπουργός.

Το μέτρο του click away επιτρέπεται μόνο για τα καταστήματα που έχουν είσοδο από ανοιχτό χώρο και όχι σε mall ή κλειστά εμπορικά κέντρα.

Τι είναι το click away;

Η διαδικασία αγορών click away είναι τόσο παλιά όσο σχεδόν και το ίδιο το οργανωμένο λιανεμπόριο, την οποία ήδη επέλεγαν οι καταναλωτές προ πανδημίας και γενικών απαγορευτικών. Πρόκειται επί της ουσίας για την εξ αποστάσεως παραγγελία και πληρωμή των προϊόντων και η μετέπειτα παραλαβή τους από το κατάστημα.

Το «click away» προβλέπει τα εξής τρία βήματα:

  1. Γίνεται ηλεκτρονική ή τηλεφωνική παραγγελία του προϊόντος.
  2. Ο καταναλωτής προπληρώνει το προϊόν.
  3. Τέλος, με το αποδεικτικό παραγγελίας – πληρωμής παραλαμβάνει το προϊόν από ειδικά διαμορφωμένο, εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

«Η μέθοδος του «click away» θα αποτελέσει τον μόνο τρόπο για τα εμπορικά καταστήματα, να πωλούν τη περίοδο της εορταστικής αγοράς των Χριστουγέννων» αναφέρει το ΕΒΕΠ.

Σε ό,τι αφορά στις διαφορές στους όρους «e-shop» και «e-commerce» αντίστοιχα, ενώ ο κάθε όρος έχει δικό του ορισμό και είναι δύο διαφορετικές έννοιες.

Βήμα – βήμα η διαδικασία

Tι είναι E-shop

Ένα e-shop ή ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είναι “ο τόπος” όπου μια εταιρεία μπορεί να πουλήσει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της χρησιμοποιώντας ψηφιακά δίκτυα.Είναι ένα διαδικτυακό κατάστημα όπου οι πελάτες μπορούν να “επισκέπτονται” από οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα περιήγησης στο internet από το κινητό ή τον φορητό υπολογιστή τους.

Τι είναι E-commerce;

Το ηλεκτρονικό εμπόριο (E-commerce), το οποίο επίσης αναφέρεται ως διαδικτυακό εμπόριο (Internet commerce), αποτελεί την μεταφορά χρημάτων και δεδομένων για την εκτέλεση συναλλαγών σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα (ή eshop). Είναι ο συνδυασμός καινοτόμων πληροφοριακών και επικοινωνιακών τεχνολογιών , που χρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shop), για την υποστήριξη και την ολοκλήρωση διαδικαστικών και στρατηγικών καθηκόντων για τις πωλήσεις τους, χωρίς τη χρήση φυσικών αντιγράφων. Το ηλεκτρονικό εμπόριο για πολλούς είναι η πώληση φυσικών προϊόντων στο διαδίκτυο, αλλά μπορεί επίσης να περιγράψει κάθε είδους εμπορική συναλλαγή μέσω ηλεκτρονικών μεθόδων.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα