Δαμιανός: 'Να στηρίξουμε παιδιά, που έκαναν ένα λάθος στη ζωή τους'

Δαμιανός: 'Να στηρίξουμε παιδιά, που έκαναν ένα λάθος στη ζωή τους'

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 ο διευθυντής του Γυμνασίου-Λυκείου των φυλακών Αυλώνα, Πέτρος Δαμιανός γνωστοποίησε ότι σύντομα θα υπάρχει νομοθετική ρύθμιση για τη δημιουργία σχολείων σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα

"Το κράτος οφείλει να εξασφαλίσει το δικαίωμα στη γνώση σε όλους", είπε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο διευθυντής του Γυμνασίου-Λυκείου των φυλακών Αυλώνα Πέτρος Δαμιανός.

"Σήμερα περίπου 25 μαθητές σπουδάζουν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και αγωνίζονται να συνεχίσουν τις σπουδές τους", είπε και τόνισε πως "τα παιδιά φτιάχνουν ομάδες  και συνεργάζονται, πέρα και έξω από εθνικότητες, ενεργοποιούνται για μετά".

Παράλληλα, επισήμανε, την ανάγκη στήριξης των παιδιών που έκαναν ένα λάθος στη ζωή τους και σημείωσε ότι τα παιδιά που αποφυλακίζονται έχουν ανάγκη να στηριχτούν από την Πολιτεία, ενώ τόνισε ότι "η ΕΠΑΝΟΔΟΣ κάνει προσπάθειες στην κατεύθυνση αυτή, αλλά δεν έχει τα μέσα και τους οικονομικούς πόρους που χρειάζεται".

Μεταξύ άλλων, γνωστοποίησε ότι σύντομα θα υπάρχει νομοθετική ρύθμιση για τη δημιουργία σχολείων σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα. Κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να ευαισθητοποιηθούν και να δηλώσουν συμμετοχή ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας.

Τέλος, σημείωσε ότι "η προσφορά εκτιμάται από τα παιδιά και δεν χρειάζεται φόβος".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μια θεατρική συνάντηση (και) με τους Πυρήνες της Φωτιάς στις φυλακές Κορυδαλλού

SHARE:

24Media Network