Δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από διάφορες περιοχές της χώρας

Δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από διάφορες περιοχές της χώρας
Πλημμυρισμένη περιοχή (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Σχεδόν από κάθε νομό υπάρχουν τουλάχιστον δύο κλήσεις, ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται σε Οινόφυτα και Ωρωπό όπου από τις 101 κλήσεις οι 25 είναι από αυτή την περιοχή

Προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία σε διάφορες περιοχές τις χώρες με την Πυροσβεστική να δέχεται δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σχεδόν από ολόκληρη την επικράτεια.

Σχεδόν από κάθε νομό υπάρχουν τουλάχιστον δύο κλήσεις, ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται σε Οινόφυτα και Ωρωπό όπου από τις συνολικά 101 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, οι 25 είναι από αυτή την περιοχή. Πρόσθετα, η Πυροσβεστική έχει δεχτεί και 71 κλήσεις πανελλαδικά για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων λόγω θυελλωδών ανέμων.

Το βράδυ χρειάστηκε κλιμάκιο πυροσβεστών να μεταφέρει σε ασφαλές σημείο δύο γυναίκες, μετά από ακινητοποίηση του οχήματος τους, λόγω υψηλής στάθμης υδάτων, στον οικισμό Μικρόκωμη του δήμου Βόλβης Θεσσαλονίκης.

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό λόγω θυελλωδών ανέμων

Για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, από σήμερα και ώρα 13.40, με αποφάσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Ξάνθης, απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, μεταξύ του δυτικού ανισόπεδου κόμβου Κομοτηνής και του ανισόπεδου κόμβου Βαφέικων Ξάνθης.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή, ενώ η κυκλοφορία των παραπάνω οχημάτων θα διεξάγεται μέσω του εθνικού δικτύου Κομοτηνής – Πόρτο Λάγους – Ξάνθης.

Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί που κινούνται στο οδικό δίκτυο της περιφέρειας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα σημεία που επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα