Δεμένα αύριο τα πλοία στην Ελλάδα – 24ωρη απεργία της ΠΝΟ

Δεμένα αύριο τα πλοία στην Ελλάδα – 24ωρη απεργία της ΠΝΟ
Δεμένα αύριο τα πλοία λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά. Eurokinissi

Η απεργία θα αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων από τις 00:01 τα ξημερώματα της Τρίτης 1η Μαΐου με ώρα λήξης τις 24:00 το βράδυ της ίδιας ημέρας στο πλαίσιο του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα είναι αύριο τα πλοία, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και θα αρχίσει στις 00:01 τα ξημερώματα της Τρίτης 1η Μαΐου με ώρα λήξης τις 24:00 το βράδυ της ίδιας ημέρας.

«Υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας και διεκδικούμε την άμεση επίλυση του συνταξιοδοτικού, την ανάκληση των μειωμένων ειδικών συνθέσεων με κατάργηση του νόμου 4150/2013, την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την άμεση και ορθή καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών στα πληρώματα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ.

Στην απεργία για τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς συμμετέχουν με 24ωρη απεργία η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών ( Π.Ε.Π.Ρ.Ν.), αλλά και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμάνιων Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) σε ανακοίνωσή της ζητεί την κατάργηση των μνημονιακών διατάξεων και των συνεπειών τους, μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, διασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος και παροχή αξιοπρεπών συντάξεων. Οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ θα συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα