“Δεν είναι αθώοι”: Το σύνθημα που ακούγεται σε κάθε γωνιά της Ευρώπης

“Δεν είναι αθώοι”: Το σύνθημα που ακούγεται σε κάθε γωνιά της Ευρώπης
Πανό "Δεν είναι αθώοι" μπροστά από τον Πύργο του Άιφελ.

Το κίνημα υπέρ της καταδίκης των ναζιστών της Χρυσής Αυγής ολοένα και μεγαλώνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακόμα και από ανθρώπους που ζουν εκτός Ελλάδος, καθώς πλησιάζει η ημερομηνία της δικαστικής απόφασης.

Εδώ και εβδομάδες έχουν γεμίσει οι φωτογραφίες προφίλ των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το αυτοκόλλητο “Δεν είναι αθώοι”. Όσο εντείνεται η αγωνία των δημοκρατών πολιτών για την δικαστική απόφαση, της οποίας το διακύβευμα είναι αν η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση ή όχι, αυξάνονται οι δράσεις που δίνουν το στίγμα του κινήματος υπέρ της καταδίκης της φασιστικής οργάνωσης.

Άνθρωποι από κάθε γωνιά της Ευρώπης στέλνουν το δικό τους μήνυμα, παρά το ότι βρίσκονται εκτός Ελλάδος, αφού η νίκη ενάντια στον φασισμό πάντοτε προϋπέθετε μία αδιάκοπη ευρωπαϊκή μάχη.

 

Δεν λείπουν φυσικά τα εγχώρια μηνύματα που στέλνουν μέσα από τις δράσεις και την δημόσια παρουσία τους πολίτες, καλλιτέχνες, οργανώσεις, φορείς και επιχειρήσεις.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής διήρκησε 5,5 χρόνια και την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων προβλέπεται να ανακοινώσει την ετυμηγορία του για την εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης.

Παρέμβαση με πλακάτ στην δίκη της "Χρυσής Αυγής" της καμπάνιας "Δεν Είναι Αθώοι" Eurokinissi

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα