Δερμιτζάκης: Αν συνεχίσουμε έτσι, θα φτάσουμε τα 5000 κρούσματα

Δερμιτζάκης: Αν συνεχίσουμε έτσι, θα φτάσουμε τα 5000 κρούσματα
O καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης Caption / ΣΚΑΪ

Ο Μανώλης Δερμιτζάκης πιστεύει στο reopen και εξήγησε τους λόγους υποστηρίζοντας ότι οι πολίτες έχουν χάσει το κίνητρό τους για τήρηση των μέτρων.

Υπέρ του λελογισμένου ανοίγματος των δραστηριοτήτων τάχθηκε την Τετάρτη ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

“Παίρνουμε ένα ρίσκο μήπως δουλέψει άλλο μοντέλο. Αυτή την στιγμή οι πολίτες δεν έχουν κίνητρο να ακολουθούν κανένα μέτρο. Αν συνεχίσουμε έτσι μπορεί να φτάσουμε στα 5000 κρούσματα την ημέρα” υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Ελληνας καθηγητής.

Πρότεινε έτσι ένα άνοιγμα με ένα υπολογισμένο ρίσκο για συγκεκριμένες δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης πρότεινε άμεσα άνοιγμα λιανεμπορίου με ραντεβού, εστίασης, καθώς και άνοιγμα σχολείων με σκοπό την κοινωνική αποσυμπίεση των πολιτών.

Ο κ. Δερμιτζάκης είπε ακόμα πως “το έξω θέλουμε δεν θέλουμε θα κάνει τεράστια διαφορά και ακόμα και αύξηση των κρουσμάτων να δούμε στην αρχή, στην συνέχεια λόγω καιρού θα δούμε βελτιωμένη εικόνα”.

Τέλος, αναφορικά με την αντιπαράθεση που είχε σχετικά με την άρση του lockdown στα social media με τον κ. Παυλάκη, σημείωσε πως “και οι δύο έχουμε συναισθηματική φόρτιση και πάνω σε αυτή μπορεί να πούμε κάτι παραπάνω καμιά φορά”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα