Κόντρα Παυλάκη – Δερμιτζάκη για χαλάρωση του lockdown: “Το καψες” – “Εσείς το καίτε”

Κόντρα Παυλάκη – Δερμιτζάκη για χαλάρωση του lockdown: “Το καψες” – “Εσείς το καίτε”
Κόσμος στην παραλιακή. AP

Γιώργος Παυλάκης και Μανώλης Δερμιτζάκης τσακώθηκαν στα social media με αφορμή την χαλάρωση του lockdown.

Κόντρα ξέσπασε στα social media μεταξύ του καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλη Δερμιτζάκη και του καθηγητή στις ΗΠΑ, Γιώργου Παυλάκη, με αφορμή τη χαλάρωση του lockdown στην Ελλάδα.

Η ανάρτηση του Γ. Παυλάκη στο facebook ήταν αυτή που πυροδότησε την αντίδραση του Μ. Δερμιτζάκη.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:

“..Μη χαλαρώνετε, η μεταδοτικότητα ιδίως των νέων στελεχών του ιού είναι εντυπωσιακή. Επίσης, το μεγαλύτερο ποσοστό των μεταδόσεων συμβαίνει κυρίως ενδοοικογενειακά.”

Επειδη ακουω διαφορα ανακριβη για τη μεταδοση του ιου και τι σημαινει μεταδοση στο σπιτι, θα τα ξαναπω εξω απο τα δοντια και ας προσβληθουν μερικοι, ακομα και “ειδικοι” που εχουν παρει σβαρνα και προτεινουν την θεραπεια:

Αφου οι περισσοτερες μολυνσεις γινονται στα σπιτια, να βγουμε απο τα σπιτια στις πλατειες, δεν χρειαζομαστε μετρα, αρα λυσαμε το προβλημα. Με ολο το σεβασμο που μπορω να μαζεψω για διαφορετικες αποψεις, αυτο δεν ειναι σοβαρη αποψη. (Εσβυσα 2-3 προηγουμενες παραλαγες αυτης της προτασης). Θα περιμενα, το λιγοτερο, να μην επαναλαμβανεται απο επαγγελματιες, γιατι ειναι δυσκολο να τους παρω σοβαρα μετα απο αυτο.

Γιατι ο ιος δεν γεννιεται εκ του μηδενος μεσα στα σπιτια, ερχεται απ εξω. Καποιος τον φερνει απο τη δουλεια (ολες οι δουλειες ειναι ανοιχτες χωρις μετρα προστασιας), τα ΜΜΜ, τις επαφες που ειχε ΕΞΩ απο το σπιτι. Αν μπει ο ιος στο σπιτι, ιδιως τα καινουρια μεταλλαγμενα στελεχη, ολοι θα κολλησουν, και μερικοι θα νοσησουν, η χειροτερα.

Αν λοιπον περασετε περισσοτερη ωρα στην πλατεια πινοντας ποτακια χωρις μασκα και μετα μεινετε σπιτι σας για 8 ωρες αντι για 16, παλι θα μολυνετε τους αγαπημενους σας στο ιδιο σπιτι, και εχετε πολλες περισσοτερες πιθανοτητες να μολυνθειτε.

Ας αφησουμε λοιπον τις στρεψοδικιες”.

Σε σχόλιο στην ανάρτηση ο Μανώλης Δερμιτζάκης, έγραψε:

“Το ποστ ειναι τουλαχιστον αφελές και εσυ Γιωργο έπρεπε πρώτος να το αντιληφθείς. Δεν μπορει να λεμε τετοιες απλοϊκότητες και να μην καταλαβαίνουμε τι γινεται. Το βασικότερο προβλημα που παμε να λύσουμε με το μερικό και προσεκτικό άνοιγμα δεν ειναι η ενδοοικογενειακή μετάδοση απο μεταδοση που έρχεται απο έξω αλλα η μετάδοση απο άτομο μιας οικογένειας σε άτομο άλλης οικογενειας που συναντιούνται σε κλειστούς χωρους (φίλοι, παιδια, ολόκληρες οικογένειες). Εαν αυτες οι συναντήσεις αντι να γίνουν μεσα σε κλειστό χωρο γινονται σε ανοιχτό χωρο τοτε η μετάδοση πέφτει κατακόρυφα”.

 

Η συζήτηση συνεχίστηκε με τη συμμετοχή και άλλων και σε κάποιο σημείο ο κ. Δερμιτζάκης έγραψε:  “Να προσθέσω και μια ακόμη διάσταση. Πριν απο 2-3 εβδομαδες πήρε συνέντευξη ο Παπαχελάς απο τον Φάουτσι και τον ρώτησε τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα. Είπε λοιπον μεταξυ άλλων οτι στις πολύ κόκκινες περιοχες πρέπει η εστίαση να είναι μόνο έξω. Δεν είπε να μην υπάρχει εστίαση, αλλά να είναι μόνο έξω!”.

 

Απαντώντας στον κ. Δερμιτζάκη ο κ. Παυλάκης έγραψε: “Το ‘καψες!” με τον Μανώλη Δερμιτζάκη να ανταπαντά: “Δε νομίζω. Εσεις το καίτε με τη συνεχή επιμονή σε κατι που ειναι μη ρεαλιστικό και συνδυάζεται με ευχολόγια”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα