Δεξαμενόπλοιο Pegas: Η αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας για τη δέσμευσή του στην Κάρυστο

Δεξαμενόπλοιο Pegas: Η αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας για τη δέσμευσή του στην Κάρυστο
Δεξαμενόπλοιο (φωτό αρχείου) AFP

Η ρωσική πρεσβεία αναφορικά με το πετρελαιοφόρο που δεσμεύτηκε στην περιοχή της Καρύστου δήλωσε πως βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές και μελετά τις πληροφορίες των ελληνικών ΜΜΕ.

Η ρωσική πρεσβεία ανακοίνωσε μέσω twitter πως βρίσκεται σε επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές σχετικά με το ζήτημα του πετρελαιοφόρου που δεσμεύτηκε από τις ελληνικές αρχές στο αγκυροβόλιο της Καρύστου.

“Η πρεσβεία ελέγχει τις πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί στα ελληνικά ΜΜΕ σχετικά με τη δέσμευση του πετρελαιοφόρου Pegasus στην περιοχή της Εύβοιας με πλήρωμα 19 ναυτικών. Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές για το παρόν ζήτημα” ανέφερε συγκεκριμένα η ανάρτηση.

Το υπό ρωσική σημαία- δεξαμενόπλοιο Pegas παραμένει δεσμευμένο στο υπό ρωσική σημαία- δεξαμενόπλοιο Pegas από τις λιμενικές αρχές. Σχετική απόφαση εξέδωσε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες στο πλαίσιο εφαρμογής των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ σε πλοία ρωσικών συμφερόντων. Στο πλοίο επιβαίνουν 19 ναυτικοί Ρώσοι υπήκοοι.

Το δεξαμενόπλοιο λόγω μηχανικής βλάβης συνοδευόταν από ρυμουλκό με προορισμό την Πελοπόννησο, όπου θα γινόταν η μεταφόρτωση του πετρελαίου σε άλλο δεξαμενόπλοιο, όμως στο Κάβο Ντόρο, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών αγκυροβόλησε στη θαλάσσια περιοχή της Καρύστου.

Η δέσμευση αφορά το πλοίο και όχι το φορτίο του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα