Διαμαρτυρία στο Σύνταγμα για τις γερμανικές οφειλές

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το  Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και την κίνηση AK «DISTOMO»
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και την κίνηση AK «DISTOMO» EUROKINISSI

Οι διαδηλωτές διεκδικούν την άμεση αποζημίωση των θυμάτων του ναζισμού, με κεντρικά συνθήματα για το χρέος του Βερολίνου απέναντι στους Έλληνες, αλλά και την αποκατάσταση όσων επλήγησαν από τη σφαγή στο Δίστομο.

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν στο Σύνταγμα το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και η κίνηση AK «DISTOMO» για τις πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις.

Με κεντρικά συνθήματα «Το Βερολίνο οφείλει στην Αθήνα το δάνειο της κατοχής πληρώσαμε με πείνα» και «τα εγκλήματα στο Δίστομο δεν παραγράφηκαν, δεν αποζημιώθηκαν, δεν τα ξεχνάμε. Η Γερμανία πρέπει να πληρώσει», οι διαδηλωτές διεκδικούν την άμεση αποζημίωση των θυμάτων του ναζισμού.

«Η καταβολή των κατοχικών επανορθώσεων και η ικανοποίηση του αιτήματος για τις αποζημιώσεις δεν αποτελεί μόνο αυτονόητη πράξη δικαιοσύνης. Είναι μέρος του αντιφασιστικού αγώνα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κίνηση ΑΚ "DISTOMO".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανικές αποζημιώσεις
SHARE:

24Media Network