Διαβητική μαθήτρια κινδύνευσε από τη συμπεριφορά δασκάλας

Διαβητική μαθήτρια κινδύνευσε από τη συμπεριφορά δασκάλας

Τι καταγγέλλουν οι γονείς μιας μαθήτριας δημοτικού, η οποία πάσχει από διαβήτη. Στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου έφτασε η υπόθεση

Την καταγγελία μία οικογένειας περί πλημμελούς έως αδιάφορης αντιμετώπισης της διαβητικής κόρης τους, ερευνά η εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Σύμφωνα με τους γονείς της μικρής μαθήτριας, η δασκάλα επέδειξε "ανάλγητη και επικίνδυνη συμπεριφορά" για τη ζωή του παιδιού τους. Πιο συγκεκριμένα, κατά την ώρα του μαθήματος, η μικρή ζήτησε να φάει γιατί αισθανόταν δυσφορία εξαιτίας υπογλυκαιμίας, ωστόσο η εκπαιδευτικός, αν και γνώριζε το πρόβλημα, αρνήθηκε. Αποτέλεσμα ήταν η μαθήτρια όταν σχόλασε, να μιλά ασυνάρτητα και το ζάχαρο να έχει φτάσει στο 3,70, ούσα κοντά στο διαβητικό κώμα.

Οι γονείς είχαν ενημερώσει λεπτομερώς τη δασκάλα για την πάθηση αλλά αυτή επεδείκνυε συστηματικά αδιαφορία. Σύμφωνα με την εκπαιδευτικό, το μόνο που της είχε ζητηθεί είναι να υπενθυμίζει στο παιδί να βάζει μόνο του τα ισοδύναμά του και να του επιτρέπει να φάει όποτε αισθανθεί δυσφορία. Οι γονείς, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι ούτε αυτό δεν έκανε και όταν εκδηλωνόταν πρόβλημα, έλεγε ότι το είχε "ξεχάσει". Πληροφορίες θέλουν την δασκάλα να είχε δηλώσει στον διευθυντή του σχολείου, ότι ο νόμος το μόνο που την υποχρεώνει να κάνει είναι να καλέσει ασθενοφόρο, με τον τελευταίο να επιμένει ότι η υγεία και η ασφάλεια του παιδιού είναι το πρώτιστο μέλημα.

Να σημειωθεί ότι το παιδί πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη από την ηλικία των 16 μηνών και φοράει αντλία ινσουλίνης από 26 μηνών, όλο το 24ωρο.

Πληροφορίες από dimokratiki.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network