Διαζύγιο Κούστα – Γιαννικοπούλου: Τα ταξίδια, οι γάμοι και η Βασίλισσα της Αγγλίας

Διαζύγιο Κούστα – Γιαννικοπούλου: Τα ταξίδια, οι γάμοι και η Βασίλισσα της Αγγλίας
Ο Γιάννης Κούστας και η Σοφία Γιαννικοπούλου Eurokinissi/NDP

Στα δικαστήρια βρέθηκαν ακόμα μία φορά ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας και η πρώην ηθοποιός Σοφία Γιαννικοπούλου, ύστερα από εκατέρωθεν αγωγές σχετικά με την αμύθητη περιουσία. Οι επαγγελματικές συμβουλές, τα 64 καράβια, τα ψώνια στη Νέα Υόρκη και η νέα σύντροφος.

Ακίνητα εκατομμυρίων ευρώ, κατηγορίες για διγαμία, φωτογραφίες από στιγμές διασκέδασης που έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, ακόμα και η Βασίλισσα της Αγγλίας, πρωταγωνίστησαν στη μεγάλη δικαστική αντιδικία που έχει προκαλέσει το διαζύγιο του Γιάννη Κούστα και της Σοφίας Γιαννικοπούλου. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, παρουσία της πρώην ηθοποιού, στο πλευρό της οποίας βρέθηκαν οι αδελφές της.

Η «μάχη» για το πρώην ζευγάρι υπήρξε διπλή αφού από τη μία πλευρά η Σοφία Γιαννικοπούλου ζητεί συμμετοχή στα αποκτήματα ύψους 234 εκατομμύρια ευρώ, υποστηρίζοντας πως βοήθησε στην επαύξηση της περιουσίας κατά την επί 22 χρόνια κοινή τους ζωή. Από την άλλη, ο Γιάννης Κούστας ζητεί την επικύρωση της ανάκλησης των δωρεών ακινήτων ανάμεσά τους το πολυτελές σπίτι της Γλυφάδας, όπου ζουν η πρώην γυναίκα και οι κόρες του, και η βίλα στο Λαγονήσι.

«Μετά το γάμο τους έπεισε τη Σοφία να μην εργάζεται, να αφοσιωθεί στην οικογένεια και στα παιδιά τους. Βοήθησε στην εξέλιξη του συζύγου της» υποστήριξε η αδελφή της πρώην ηθοποιού, Ιωάννα Γιαννικοπούλου, και εξήγησε πως «είχε αναλάβει όλη την κοινωνική δράση της εταιρίας». Σύμφωνα με τη μάρτυρα, η Σοφία Γιαννίκου -κατά το καλλιτεχνικό της όνομα- οργάνωνε όλα τα επαγγελματικά δείπνα και τις δεξιώσεις, επέβλεπε την οργάνωση και τη διακόσμηση του σπιτιού, αλλά και τα παιδιά. «Μιλάμε για εξοντωτική εργασία» ανέφερε, εξηγώντας: «Η αδελφή μου έκανε την προετοιμασία. Δεξιωνόταν πρωθυπουργούς, αρχηγούς κρατών και τη θαύμαζα για αυτό που έκανε».

Τέταρτο όνομα στον εφοπλισμό

Όσο για τον τρόπο που βοήθησε στην επαύξηση της περιουσίας του εφοπλιστή, η μάρτυρας είπε: «του έλειπε η αυτοπεποίθηση και ο δυναμισμός που τα βρήκε στην αδελφή μου. Την είχε σαν σύμβουλο του, τον συνόδευε σε όλα τα ταξίδια. Ήταν μία πολύ αρμονική σχέση οικογενειακά και επαγγελματικά». Επεσήμανε δε ότι στάθηκε στο πλευρό του εφοπλιστή και το 2008, όταν ξέσπασε η αμερικανική κρίση, με αποτέλεσμα εκείνος να κλονιστεί: «Εκείνη τον συνόδευε σε ψυχολόγο και στο γραφείο και τον έπεισε να αγωνιστεί και το ξεπέρασε. Σε όλα τα δύσκολα ήταν μαζί. Ωστόσο, από το 2015 και μετά με τη νέα σύντροφό του, κανείς δεν αναγνωρίζει τη συμπεριφορά του. Από υπεύθυνος και καλός πατέρας, δυσφημίζει τον εαυτό του με φωτογραφίες που βγαίνουν στον Τύπο».

Μάλιστα, χαρακτήρισε μέτρια την οικονομική κατάσταση του Γιάννη Κούστα τη δεκαετία του ‘90, αφού διέθετε μόλις τρία καράβια, τα οποία -όπως είπε- έγιναν 64, και έτσι μετατράπηκε στο τέταρτο όνομα στον εφοπλιστικό χώρο. «Ζούσε μία περιορισμένη οικονομική ζωή. Είχε ένα αμάξι δεκαετίας, ένα σκαφάκι μικρό και έκαναν περιορισμένα έξοδα στο γάμο τους. Δηλαδή τις μπομπονιέρες τις φτιάξαμε μόνοι μας» κατάθεσε χαρακτηριστικά η μάρτυρας και συνέχισε: «Καμία σχέση με την πολυτελή ζωή που κάνει τώρα, με το γάμο, αρραβώνα του με την καινούργια». Παράλληλα, έκανε λόγο για μία «αξιοζήλευτη σχέση» που περιελάμβανε εκδηλώσεις αγάπης ακόμα και με …ποιήματα, τα οποία έχουν προσκομιστεί στο δικαστήριο.

Απιστίες και ερωτικές προκλήσεις

Σύμφωνα με την αδελφή της πρώην ηθοποιού, πριν το 2012 ο εφοπλιστής διατηρούσε σχέση με ένα φωτομοντέλο (σ.σ. ο ίδιος το αρνείται), αλλά εκείνη έδειξε κατανόηση, καθώς «περίμενε ότι θα του περάσει η κρίση ηλικίας».

Δικηγόρος Γιαννικοπούλου: Με τα παιδιά από τον πρώτα γάμο του κ. Κούστα τι σχέσεις είχε;

Μάρτυρας: πολύ καλές. Ο ένας γιος βέβαια, στην ένορκη κατάθεσή του την κατηγορεί για ανήθικη συμπεριφορά, ότι τον προκαλούσε ερωτικά όταν ήταν 16 χρονών και έμενε στο σπίτι. Είχε μια ζήλια απέναντι στις ετεροθαλείς αδελφές του και εξαρτημένος οικονομικά από τον πατέρα του, υποθέτω ότι υπέγραψε ότι του είπαν…

Δικηγόρος Κούστα: Θέλουμε να μάθουμε σε τί συνέβαλε για να ζητάει 235 εκατομμύρια ευρώ…

Πρόεδρος: ξέρετε αν βοηθούσε το σύζυγό της να κλείνει συμφωνίες; Να τον φέρει σε επαφή με ναυλωτές;

Μάρτυρας: Όχι. Απλά δεν γνωρίζω… έκανε τα επαγγελματικά δείπνα και πριν τις συμφωνίες συζητούσαν πάντα. Είχε 100 συμβούλους αλλά αν δεν το συζητούσε με τη γυναίκα του…

Δικηγόρος Κούστα: ψυχολογική υποστήριξη μόνο.. γίνεται να θέλει κονδύλι από τις δημόσιες σχέσεις, όταν πλήρωνε κολοσσούς για αυτή τη δουλειά; Προσωπικό για το σπίτι είχε;

Μάρτυρας: Είχε προσωπικό, ασφάλεια και οδηγό. Κατά καιρούς είχαν και μάγειρα. Είχαν δασκάλους για τα παιδιά.

Δικηγόρος: Τι ακριβώς έκανε η ίδια στο σπίτι; Ψυχολογική υποστήριξη;

Πρόεδρος: Μας τα είπε στην αρχή, μην απαντάτε.

Τα αίματα «άναψαν» όταν πληρεξούσιος δικηγόρος του Γιάννη Κούστα άρχισε να επιδεικνύει φωτογραφίες της Σοφίας Γιαννικοπούλου από νυχτερινές διασκεδάσεις και παραλίες, προκαλώντας αρχικά την αντίδραση της άλλης πλευράς και στο τέλος την αγανάκτηση της προέδρου, η οποί λα διέκοψε τη διαδικασία.

Δικηγόρος Γιαννικοπούλου: Παραποιημένη είναι η φωτογραφία! Πλαστή και εν γνωση σας και το κάνετε! Έχετε καταλάβει τι κάνετε;

Δικηγόρος Κούστα: Αφήστε με να απαντήσω! Με διέκοψαν εκτοξεύοντας κατηγορίες…

Πρόεδρος: διακόπτει το δικαστήριο

Δικηγόρος Κούστα: Στο Πρώτο Θέμα ήταν!

Δικηγόρος Γιαννικοπούλου: Προσέξτε τι λετε. Καθίστε συνάδελφε… Εγώ σας σέβομαι! Δεν το βλέπεις ότι είναι πλαστή; Δείτε πρώτα τις φωτογραφίες!

Βόλτες, ψώνια και η Βασίλισσα της Αγγλίας

Μία τελείως διαφορετική εικόνα ωστόσο, έδωσε ο Δημήτρης Δαλακούρας, οικογενειακός φίλος του του πρώην ζευγαριού, ο οποίος δεν μπόρεσε να βρει καμία συμβολή της πρώην ηθοποιού στα του οίκου τους, αντίθετα «το 2008 στη μεγάλη κρίση του έδωσε μία να πάει πιο κάτω». Συγκεκριμένα, διευκρίνισε πως «όταν όλα πήγαιναν καλά και υπήρχαν εμπορικές επιτυχίες, ήταν μια χαρά, αλλιώς τον έβριζε και μπροστά μας. Όπως όταν κατέρρευσαν οι Lehman Brothers και έπεσε το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (σ.σ. όπου είναι εισηγμένη η εταιρία Δαναός, συμφερόντων Κούστα), του έλεγε ‘εσύ φταις, την πάτησες’».

Ο μάρτυρας υπογράμμισε πως η Σοφία Γιαννικοπούλου δεν είχε καμία σχέση με τα επαγγελματικά τους, αφού το αντικείμενο είναι ιδιαίτερα περίπλοκο. «Στη Νέα Υόρκη ερχόταν μαζί, αλλά η Σοφία ήταν έξω στα μαγαζιά, ψώνιζε και έκανε βόλτες» είπε και συνέχισε: «Ο Γιάννης είχε πάντα αυθεντίες να κάνουν την κάθε δουλειά, ενώ εκείνη δεν έφτιαχνε ούτε διακόσμηση ούτε τα σπίτια, όπως λέει, ούτε μαγείρευε, ούτε διάβαζε τα παιδιά. Την ενδιέφερε η κοινωνική ανάπτυξη περισσότερο από το καλό του Γιάννη».

Δικηγόρος Κούστα: πώς περνούσε τη μέρα της;

Μάρτυρας: Βόλτες, ψώνια και γυμναστήριο

Δικηγόρος Κούστα: ήταν καλή σύζυγος προς εκείνον;

Μάρτυρας: Ασχολούνταν πάρα πολυ με τον εαυτό της.

Δικηγόρος: Ούτε τη Βασίλισσα της Αγγλίας του γνώρισε, όπως ισχυρίζεται στην αγωγή;

Μάρτυρας: Όχι βέβαια

Πρόεδρος: Τη γνώρισε τελικά τη βασίλισσα;

Μάρτυρας: Ούτε την ήξερε, ούτε τη γνώρισε…

Όταν δε έγινε αναφορά κατά τη συζήτηση για τη σημερινή οικογενειακή κατάσταση του Γ. Κούστα, ο μάρτυρας ανέφερε ότι πλέον είναι παντρεμένος, προκαλώντας και πάλι την αντίδραση της πλευράς της πρώην ηθοποιού.

Δικηγόρος Γιαννικοπούλου: πείτε μας για τον εικονικό γάμο στο Σορέντο στην Ιταλία.

Μάρτυρας: Είναι παντρεμένος…

Δικηγόρος: Άρα είναι δίγαμος!

Μάρτυρας: Είναι σήμερα παντρεμένος. Να ψάξετε να βρείτε πού και πότε…

Δικηγόρος: Πείτε για το γάμο στο Σορέντο…

Μάρτυρας: Δεν έγινε γάμος στο Σορέντο…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα