Υπόθεση 4χρονης Μελίνας: Απολογήθηκε η αναισθησιολόγος

Υπόθεση 4χρονης Μελίνας: Απολογήθηκε η αναισθησιολόγος
cretalive.gr

Συνεχίζεται η εκδίκαση της υπόθεσης του θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, που έχασε τη ζωή της μετά από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας στην Κρήτη.

Με την απολογία της αναισθησιολόγου που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, συνεχίστηκε σήμερα, Τρίτη (8/12), η δίκη για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Η 4χρονη έχασε τη ζωή της μετά από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας στις 29 Δεκεμβρίου του 2015 και στην αναισθησιολόγο, που χειρίστηκε το περιστατικό, αποδίδονται ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης του κοριτσιού.

Σύμφωνα με το Cretalive.gr, συναισθηματικά φορτισμένη η αναισθησιολόγος εξέφρασε τη θλίψη της στους γονείς και στους οικείους της. Είπε ότι βίωσε έντονα συναισθηματικά το περιστατικό και κατέβαλε το σύνολο των δυνάμεων της, ψυχικών, γνωσιακών, ανθρωπίνων, για να το σώσει.

Έκανε λόγο για σπάνια επιπλοκή στη διαδικασία ενός καθημερινού χειρουργείου, ενώ στην συνέχεια περιέγραψε καρέ καρέ όσα έγιναν εκείνη την ημέρα.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το πρωί της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου του 2015, η 4χρονη Μελίνα από τη Νεάπολη εισήχθη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργείο για “κρεατάκια”, όπως αναφέρει το Cretapost.gr.

Αρχικά η 4χρονη Μελίνα πέρασε από προεγχειρητικό έλεγχο όπου, σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα.

Την Δευτέρα το άτυχο κοριτσάκι εισάγεται για το προγραμματισμένο χειρουργείο με τους γιατρούς να προχωρούν στην αφαίρεσή τους και στην τοποθέτηση σωλήνων στα αυτιά.

Κατά την διάρκεια της ανάνηψης η 4χρονη Μελίνα παρουσίασε επιπλοκές με τους γιατρούς να την διασωληνώνουν ξανά και να την μεταφέρουν σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο ΠΑΓΝΗ.

Στις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου το 4χρονο κορίτσι άφησε την τελευταία της πνοή.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα