Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίζεται το τρίπτυχο “Δεν θυμάμαι, δεν ρώτησα, δεν με αφορά” στις απολογίες

Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίζεται το τρίπτυχο “Δεν θυμάμαι, δεν ρώτησα, δεν με αφορά” στις απολογίες
Απολογία του κατηγορουμένου Κωνσταντίνου Κορκοβίλη στην δίκη της Χρυσής Αυγής την Παρσκευή 28 Ιουνίου 2019, για τα γεγονότα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον Γ. Ρουπακιά το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013. Eurokinissi

Παρουσία της Περιστέρας Μπαζιάνα απολογείται σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο Κ. Κορκοβίλης, που κατηγορείται ότι συμμετείχε στο τάγμα εφόδου της Νίκαιας το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Πλήρη άγνοια παρά το έντονο «στρίμωγμα» από την έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, επικαλέστηκε ακόμη ένας κατηγορούμενος της στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο Κ. Κορκοβίλης, η απολογία του οποίου διεκόπη χθες από τη λιποθυμία του Γ. Πατέλη, δεν μπόρεσε να απαντήσει ούτε σχετικά με την εμπλοκή του ονόματος του τότε βουλευτή και νυν ευρωβουλευτή, Γ. Λαγού στην υπόθεση, υποστηρίζοντας πως ποτέ δεν ρώτησε. Παρούσα στη σημερινή συνεδρίαση είναι η σύντροφος του πρωθυπουργού, Περιστέρα Μπαζιάνα.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, η υπεράσπιση προσκόμισε στο δικαστήριο ιατεική γνωμάτευση σύμφωνα με την οποία συνίσταται για τον πυρηνάρχη Νίκαιας, Γ. Πατέλη, διήμερη ανάρρωση κατ’ οίκον και περαιτέρω έλεγχος, εξηγώντας πως δεν πρόκειται να εμφανιστεί στη σημερινή συνεδρίαση.

Ο κατηγορούμενος Κ. Κορκοβίλης, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της Μάγδας Φύσσα, αλλά και της Περιστέρας Μπαζιάνα, σφυροκοπήθηκε από την έδρα, πέφτοντας -όπως επισημάνθηκε- αρκετές φορές σε αντιφάσεις, ενώ δεν έλειψαν οι φορές που επικαλέστηκε αδυναμία να θυμηθεί.

Η σύντροφος του πρωθυπουργού Μπέτυ Μπαζιάνα στο ακροατήριο της δίκης της "Χρυσής Αυγής" στο Εφετείο Αθηνών, την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 Eurokinissi

 

Πρόεδρος: «Ένα μήνυμα “μη γίνει στραβή, είναι στη μέση ο Λαγός”, Η “στραβή” ποια είναι;»

Κατηγορούμενος: «Δεν ξέρω, εμένα το κομμάτι που με αφορούσε ήταν οι αιμοδοσίες, η διανομή…»

Πρόεδρος: «Ρωτήσατε τι σήμαινε το μήνυμα;»

Κατηγορούμενος: «Όχι, δε με αφορά.»

Πρόεδρος: «Σε σας πήγαινε το μήνυμα;»

Κατηγορούμενος: «Από τον κ. Πατέλη πολλά ερχόντουσαν, εγώ δεν ήμουν τακτικός…»

Πρόεδρος: «Υπάρχουν πολλά μηνύματα που τελειώνουν «με εντολή Λαγού». Αυτό σας προβλημάτισε να ρωτήσετε;»

Κατηγορούμενος: «Όχι.»

Πρόεδρος: «Ένα άλλο που λέει «προσοχή, το μήνυμα δε διαρρέει πουθενά»;»

Κατηγορούμενος: «Πολλά μηνύματα μου ερχόντουσαν όταν ήμουν οδηγός, τι να κάνω εκείνη την ώρα, να απαντήσω;»

Πρόεδρος: «Ωραία, μετά δε ρωτούσατε;»

Κατηγορούμενος: «Δε με αφορουσαν.»

Πρόεδρος: «Μα σε σας ερχόντουσαν.»

Κατηγορούμενος: «Όταν ήταν για κάποια διανομή και μπορούσα να πάω, πήγαινα. Αν δε μπορούσα, τα αγνοούσα.»

Απολογία του κατηγορουμένου Αναστάσιου Μιχάλαρου στην δίκη της Χρυσής Αυγής την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019, για τα γεγονότα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον Γ. Ρουπακιά το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013. Eurokinissi

 

Σε άλλο σημείο, όταν ερωτήθηκε από την εισαγγελέα σχετικά με μήνυμα που έστειλε στον αδελφό του προκειμένου να πάει ως «ασφάλεια του στον Πειραιά σε ομιλία του Μιχαλολιάκου», εκείνος απάντησε μόνο ότι ο αδελφός του δεν πήγε.

Επίμονες ήταν οι ερωτήσεις της έδρας και για τις συνομιλίες που είχε ο Κ. Κορκοβίλης με συγκατηγορούμενούς του μετά το sms του Γ. Πατέλη να μεταβούν όλοι στην Τοπική Οργάνωση Νίκαιας. Ο Κ. Κορκοβίλης επέμεινε ότι οι συνομιλίες αφορούσαν στον πρόσφατο θάνατο του πατέρα του, ενώ έπεσε σε σειρά αντιφάσεων για το πού βρισκόταν τα λεπτά μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, με την πρόεδρο να επισημαίνει: «από τα έγγραφα της δικογραφίας κανένας χρόνος δεν συμπίπτει με αυτούς που μας έχετε πει».

Ο Κ. Κορκοβίλης υποστήριξε επίσης πως ο ίδιος είχε ήδη απομακρυνθεί από τη Χρυσή Αυγή την 17η Σεπτεμβρίου του 2013, ιδίως μετά το θάνατο του πατέρα του.

Εισαγγελέας: «Μετά όμως στείλατε μήνυμα στον Πατέλη που του γράφετε “δεν σας ξεχνώ, πάντα θα είμαι δίπλα στη Χρυσή Αυγή”.»

Κατηγορούμενος: «Δε θυμάμαι.»

Πρόεδρος: «Σε μήνυμα, 29 Αυγούστου στον Πατέλη αναφέρεστε ως οικογένεια. Δεν δικαιολογεί αυτό που λέτε ότι έχετε ξεκόψει.»

Κατηγορούμενος: «Λίγα καλά λόγια είπα, δεν είπα κάτι κακό.»

Εισαγγελέας: «Τελικά, μετά από τόσα χρόνια, να μάθετε και σεις να μάθουμε κι εμείς τι σας ήθελε ο πυρηνάρχης Πατέλης, επειδή μας κάνει εντύπωση ότι κανείς δεν απάντησε να πει δε μπορώ, κανείς δεν απάντησε έστω αρνητικά ότι δε μπορώ κτλ.»

Κατηγορούμενος: «Λάμβαναν πολλά μηνύματα.»

Απολογία του κατηγορουμένου Κωνσταντίνου Κορκοβίλη στην δίκη της Χρυσής Αυγής την Παρσκευή 28 Ιουνίου 2019, για τα γεγονότα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον Γ. Ρουπακιά το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013. Eurokinissi

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα