Δίκη Χρυσής Αυγής: Αντιφάσεις και διαφοροποιήσεις από τον Νικ. Τσόρβα

ΔΙΚΗ "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ" // ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ (EUOKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
ΔΙΚΗ "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ" // ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ (EUOKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Ο Νίκος Τσόρβας στη δίκη της Χρυσής Αυγής έπεσε σε αντιφάσεις σε σχέση με την απολογία του στην ανάκριση, πράγμα που επεσήμανε και η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Τα όσα ο ίδιος αντίκρισε, ενώ ακολουθούσε το αυτοκίνητο του Γ. Ρουπακιά το βράδυ της δολοφονίας του Π. Φύσσα, περιέγραψε ο Νικ. Τσόρβας, ο οποίος κατηγορείται ως μέλος του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Απολογούμενος προχώρησε σε αντιφάσεις αναφορικά με την αρχική του κατάθεση στην ανακρίτρια, για το αν στο όχημα του Γ. Ρουπακιά υπήρχε ή όχι συνοδηγός.

Μάλιστα, η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη επεσήμανε στον κατηγορούμενο τις διαφοροποιήσεις, υπενθυμίζοντάς του πως στο παρελθόν υπήρξε ιδιαίτερα περιγραφικός ενώ σήμερα αρνήθηκε ότι υπήρχε άλλο άτομο στο αυτοκίνητο. Από την πλευρά του, ο Νικ. Τσόρβας επέρριψε ευθύνες στη δικαστική λειτουργό για τα όσα αναγράφονται σε εκείνη την απολογία του.

ADVERTISING

Πρόεδρος: Είχε συνοδηγό ο Ρουπακιάς;

Κατηγορούμενος: Στην αρχή νόμιζα ότι είδα, αλλά ήταν άλλο αυτοκίνητο τελικά.

Πρ: Αναφέρεστε σε ένα χέρι που είχε απ’εξω; Ήσασταν τόσο περιγραφικός....

Κατηγ: Δεν έγινε έτσι. Δεν είδα άλλο άτομο, σε άλλα αμάξια είδα συνοδηγούς με το χέρι απ’έξω. Στου Ρουπακιά δεν είδα. Εγώ δεν περιέγραφα το αμάξι του Ρουπακιά. Είπα στην ανακρίτρια ότι στο αμάξι του Ρουπακιά δεν ήταν κανένας και περιέγραψα τί είδα ατα άλλα οχήματα. Τότε χτύπησε το χέρι στο τραπέζι και «λες ψέματα».

Πρ: Σε άλλο σημείο πάντως, λέτε ότι είδατε μόνο του το αμάξι και έλειπαν τα δύο άτομα....

Πάρεδρος: Η περικοπή όμως της απολογίας σας είναι πολύ αναλυτική... τα λέτε με πολύ λεπτομέρεια. Πώς κάθονταν και άλλα...

Κατηγ: Τα έχω πει στην ανακρίτρια αλλά όχι για το αμάξι του Ρουπακιά. Δεν ξέρω πως έγινε αυτό.

Ο Παύλος Φύσσας

Ο Νικ. Τσόρβας, που και αυτός δήλωσε υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής, υποστήριξε πως γνώριζε τον Παύλο Φύσσα μόνο φυσιογνωμικά γιατί ήταν τραγουδοποιός και έκανε συναυλίες στο Κερατσίνι. «Φυσιογνωμικά τον ήξερα από τις συναυλίες. Δεν τον ήξερα προσωπικά. Για αυτό και όταν είδα τη φωτογραφία του την επόμενη ημέρα στην τηλεόραση είπα ότι σαν να τον ξέρω» ανέφερε.

Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι δεν είδε καμία συμπλοκή στην Π. Τσαλδάρη, όπου βρέθηκε πεζός μαζί με τον συγκατηγορούμενό και ξάδελφό του, Αθ. Τσόρβα, που απολογήθηκε χθες Τετάρτη. Ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για φωνές σα να γινόταν τσακωμός. «Άκουσα φωνές σαν τσακωμό. Δεν ήταν σαν φωνές κατά τη διάρκεια πάλη. Υπήρχε μια κινητικότητα αλλά δεν είδα ανθρώπους να τσακώνονται. Υπήρχε ένταση αλλά όχι σωματική, μόνο με τις φωνές» είπε. Αναφορικά με τα όσα ο ξάδελφός του επεσήμανε χθες, ότι κάποιος φώναξε «σπάστε, αστυνομία», ο Νικ. Τσόρβας το αρνήθηκε, λέγοντας πως εκείνος δεν άκουσε απολύτως τίποτα.

Κατά την απολογία του, υποστήριξε πως ο ίδιος και ο ξάδελφός του έλαβε ένα sms να πάνε στα γραφεία της τοπικής Νίκαιας, ωστόσο δεν βρήκαν κανέναν εκεί. Φεύγοντας, όπως είπε, είδε το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Γ. Ρουπακιάς θεωρώντας πως θα πήγαιναν για διανομή φυλλαδίων ή για μία τροφοδοσία. Τον ακολούθησαν χωρίς όμως να αντιληφθούν κάτι πέρα από άτομα συγκεντρωμένα σε διάφορα σημεία κοντά στην καφετέρια «Κοράλλι» και στην Π. Τσαλδάρη. Αφού ο Γ. Ρουπακιάς πάρκαρε ανάποδα στην Π. Τσαλδάρη, ο ίδιος με τον ξάδελφό του είδαν πως ο κόσμος διαλυόταν: «Είδα ανθρώπους να φεύγουν σαστισμένοι, σαν κάτι να έχει γίνει».

Πρ: Περιέργεια για το τι είχε γίνει, δεν είχατε;

Κατηγορούμενος: Είχα, αλλά περισσότερο ήθελα να φύγω. Αν συνέβαινε κάτι με τον Ρουπακιά θα το μάθαινα την επόμενη ημέρα....

Πρ: Γιατί πήγε το μυαλό σας στο Ρουπακιά;

Κατηγ: Γιατί ο Ρουπακιάς σταμάτησε. Αυτόν ήξερα, αυτός με ενδιέφερε. Είδα το αυτοκίνητο στην Τσαλδάρη ανάποδα αλλά μέχρι εκεί.

«Προτεραιότητα στους Έλληνες»

Ο Νικ. Τσόρβας αναφέρθηκε και στα τρόφιμα που διένειμε η τοπική Νίκαιας στην περιοχή,λέγοντας πως αφορούσε όλους αλλά γενικά πως «αρχή της Χρυσής Αυγής ήταν ότι υπήρχε πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες».

Κατηγορούμενος: Τα τρόφιμα τα αγόραζαν ο ίδιοι οι βουλευτές, βάζανε ρεφενέ.

Πρ: Οποίος ερχόταν μπροστά σας, δίνατε;

Κατηγ: Όσοι περνούσαν έπαιρναν. Δεν υπήρχε πρόβλημα. Δεν γινόταν κανένας έλεγχος. Τον Πατέλη τον ενδιέφεραν οι οικογένειες που είναι πολύτεκνες ή με ηλικιωμένους.

Πρ: Αν ερχόταν κάποιος αλλοδαπός;

Κατηγ: Δεν ερχόντουσαν. Δεν είδα ποτέ...

Πρ: Γιατί; Δεν είχαν ανάγκη οι αλλοδαποί;

Κατηγ: Τι να σας πω. Δεν με ενδιέφερε αν κάποιος ήταν αλλοδαπός ή όχι. Το κόμμα είχε προτεραιότητα τους Έλληνες, γιατί είναι εθνικιστικό. Δεν θα τον διώχναμε. Δεν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο.

Πρ: Η θέση σας σε σχέση με τους αλλοδαπούς

Κατηγ: Έχω φίλους αλλοδαπούς.

Πρ: Είπατε ποτέ «να φύγεις από τη χώρα μου πήγαινε στη δική σου»;

Κατηγ: Δεν είχε τύχει...

Πρ: Έτυχε να ακούσετε κάποιον άλλο;

Κατηγ: Μπορεί αν έτυχε. Με τους λαθρομετανάστες είχαμε πρόβλημα, όχι με τους μετανάστες. Κι οι συζητήσεις που κάναμε, είναι ότι αυτοί ειναι χάλια εδώ πέρα, πως κάνουν, τι κάνουν....

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρυσή Αυγή, Δικαιοσύνη

24Media Network