Δίκη Χρυσής Αυγής: Η σύντροφος του Παύλου Φύσσα θα καταθέσει για πρώτη φορά δημόσια

Διαβάζεται σε 2'
Δίκη Χρυσής Αυγής: Η σύντροφος του Παύλου Φύσσα θα καταθέσει για πρώτη φορά δημόσια
Δίκη Χρυσής Αυγής INTIME NEWS

Στην επόμενη δικάσιμο στη δίκη της Χρυσής Αυγής θα παρευρεθεί η σύντροφος του Παύλου Φύσσα, όπου και θα καταθέσει για πρώτη φορά δημόσια.

Η σύντροφος του Παύλου Φύσσα θα καταθέσει στις 18 Ιανουαρίου στην δίκη της Χρυσής Αυγής, όπως ανακοίνωσε σήμερα στο δικαστήριο η πρόεδρος του πενταμελούς Εφετείου κακουργημάτων.

Η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το δικαστήριο εντόπισε την σύντροφο του μουσικού, τη γυναίκα που αγκαλιά της οποίας είχε ξεψυχήσει ο Φύσσας μαχαιρωμένος από τον Γιώργο Ρουπακιά και καλείται να καταθέσει στο δικαστήριο στην επόμενη δικάσιμο.

Η μάρτυρας ήταν με τον μουσικό και την παρέα του στην καφετέρια “κοράλι” λίγες ώρες πριν δολοφονηθεί ο σύντροφος της. Μετά τις πρώτες καταθέσεις της η σύντροφος του μουσικού δεν είχε προσέλθει ποτέ ούτε στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ούτε εμφανίστηκε και σε αυτό που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την εγκληματική οργάνωση.

Η κατάθεση της θεωρείται σημαντική και η πλευρά της υπεράσπισης είχε ζητήσει από την αρχή της εκδίκασης να αναζητηθεί, αίτημα στο οποίο δεν αντέτεινε η πλευρά των θυμάτων.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων αναμένουν από την σύντροφο του μουσικού, να περιγράψει αν και τι έγινε στην καφετέρια λίγο πριν ο Φύσσας και η παρέα του πέσουν στην ενέδρα της ομάδας Χρυσαυγιτών που τους καταδίωξαν. Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος η μάρτυρας θα προσέλθει στο δικαστήριο την ίδια ημέρα που έχει κληθεί να καταθέσει πρώτη, αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας.

Λίγο πριν την λήξη της συνεδρίασης σημειώθηκε μεγάλη ένταση με τον καταδικασμένο Γιάννη Λαγό ο οποίος επιτέθηκε φραστικά στην μητέρα του μουσικού με απρεπείς χαρακτηρισμούς.

Στο δικαστήριο κατέθεσε η μάρτυρας Δήμητρα Ζώρζου, αυτόπτης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, καθώς την στιγμή που ο Ρουπακιάς μαχαίρωσε τον μουσικό , η ίδια ήταν σε ένα παγκάκι με μία φίλη της σε πολύ μικρή απόσταση. Η μάρτυρας περιέγραψε πως ομάδα “μαυροφορεμένων με ρόπαλα” κυνηγούσαν τον Φύσσα και ότι τον χτύπησαν κάποιοι εξ αυτών στην πλάτη. Είδε επίσης όπως κατέθεσε να σπεύδει στο σημείο το αυτοκίνητο του Ρουπακιά και να βγαίνει εκείνος από μέσα.

Η μάρτυρας είπε πως ο καταδικασμένος για την δολοφονία, πλησίασε προς τον μουσικό ο οποίος είχε βρεθεί σε ένα κλοιό “να τον αγκαλιάζει και να γυρίζει στο αμάξι”. Όπως είπε “την ώρα που πάει να μπει εμφανίζονται δύο αστυνομικοί που πάνε στον Παύλο και εκείνος τους φωνάζει “πιάστε τον, με μαχαίρωσε”.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα