Δίκη Χρυσής Αυγής: "Ο ηλίθιος (ο Ρουπακιάς) και η παρέα του κατέστρεψαν τη Χρυσή Αυγή"

Απολογία Γιώργου Γερμενή
Απολογία Γιώργου Γερμενή EUROKINISSI

Ο πρώην βουλευτής, Γ. Γερμενής, γνωστός ως Καιάδας, υποστήριξε, απολογούμενος στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση, ότι διώκεται πολιτικά επειδή εκλέχθηκε με τη Χρυσή Αυγή.

Χειμαρρώδης και αρκετές στιγμές προκλητικός υπήρξε ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γ. Γερμενής, γνωστός ως «Καιάδας», απολογούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, μίλησε για πολιτική δίωξη, αρνήθηκε ότι ήταν παρών σε διάφορα επεισόδια που έχει τοποθετηθεί από διάφορους μάρτυρες, ενώ χρειάστηκε να δεχθεί τις επικρίσεις της πρόεδρου, προκειμένου να δέχεται σειρά ερωτήσεων.

Αναφορικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα μίλησε για έναν «ηλίθιο» και για δύο παρέες που χτυπήθηκαν με αποτέλεσμα να χαθεί ένας νέος άνθρωπος, ένας χριστιανός». Όπως ανέφερε, «μέχρι σήμερα δεν έχω καταλήξει τί έχει γίνει. Δύο παρέες τσακώνονταν και ένας ηλίθιος έκανε αυτό που δεν έπρεπε. Ένα τέτοιο πράγμα έστειλε το κόμμα στα κάτεργα», ενώ πρόσθεσε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει μάθει τί έχει συμβεί.

ADVERTISING
Απολογία Γιώργου Γερμενή
Απολογία Γιώργου Γερμενή EUROKINISSI

Πρόεδρος: Το ξέρατε ότι αυτός ο «ηλίθιος», όπως λέτε, και ορισμένοι από την «παρέα» του ήταν σε τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής; Θα επηρέαζε τη συνέχεια σας στο κόμμα;

Κατηγορούμενος: Θα γινόμουν έξω φρενών και θα έψαχνα τί γινόταν. Στη φυλακή ρωτούσα αλλά δεν έβγαζα άκρη. Εδώ κατηγορούμαστε για εγκληματική οργάνωση και υπάρχει μία δολοφονία αυτού του χριστιανού. Καμία άλλη δολοφονία.

Ο Γ. Γερμενής υποστήριξε ότι το παραπεμπτικό βούλευμα είναι «μύθος» για να «διαλύσει τη Χρυσή Αυγή η ΝΔ, με εντολή Σαμαρά», ενώ πρόσθεσε ότι διώκεται «καθαρά πολιτικά». «Είμαστε εδώ επειδή ήμασταν βουλευτές. Εδώ πέρα διώκονται μόνο όσοι ήταν βουλευτές» είπε. Παράλληλα, δήλωσε πως αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή μετά τις εκλογές του 2019, ωστόσο δεν θέλησε να αναφερθεί στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του λέγοντας πως είναι προσωπικό ζήτημα, χωρίς να αποκλείει τη συμμετοχή του σε νέο πολιτικό φορέα.

Όσο για την πολιτική ευθύνη που αποδέχθηκε ο Νικ. Μιχαλολιάκος, υποστήριξε πως επρόκειτο για μια «ατυχής δήλωση που δημιούργησε αίσθηση». Όπως είπε, «ο αρχηγός θεώρησε ότι θα αναλάβει το πολιτικό κόστος μάλλον, το οποίο ήταν καταστροφικό και οδήγησε στις φυλακίσεις μας για μια δολοφονία που αλίμονο αν ήξερε κάποιος από εμάς κάτι..»

Ο Γ. Γερμενής σε αρκετά σημεία υπήρξε προκλητικός απέναντι στην έδρα, αφού αντιδρούσε σε ερωτήσεις που του έκαναν. «Έχετε να με ρωτήσετε κάτι για τις κατηγορίες; Αυτά να απαντήσω» ήταν το σχόλιο του με την πρόεδρο να απαντά «δεν θα θέσετε εσείς τους όρους των ερωτήσεων του δικαστηρίου» ενώ σε άλλο σημείο της απολογίας του, του είπε: «Δεν είναι αυτός τρόπος που απευθύνεστε στο δικαστήριο. Είναι η δεύτερη φορά που κάνω μία επισήμανση».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρυσή Αυγή, Δίκη, Παύλος Φύσσας, Γιώργος Ρουπακιάς
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μάγδα Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής: "Το παιδί μου γιατί το σκοτώσατε;"

Απολογία Μ. Αρβανίτη: Πυρά κατά Σαμαρά και προσπάθεια να βγάλει "λάδι" τον Μιχαλολιάκο

Δίκη Χρυσής Αυγής: "Τρελή" επιχείρησε να βγάλει τη σύζυγο του Γ. Ρουπακιά η Νίτσα Σκαρπέλη

Δίκη Χρυσής Αυγής: "Ο Λαγός είχε πυγμή για αυτό είπα 'ο άντρακλάς μου δέρνει'"

24Media Network