Δίκη Χρυσής Αυγής: Νέο σόου Λαγού – Δήλωσε πολιτικός κρατούμενος

Δίκη Χρυσής Αυγής: Νέο σόου Λαγού – Δήλωσε πολιτικός κρατούμενος
Ο πρώην χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός eurokinissi

Πολιτικός κρατούμενος δήλωσε ο Ιωάννης Λαγός όταν το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων εκφώνησε το όνομά του.

“Λαγός Ιωάννης πολιτικός κρατούμενος παρών” ήταν τα λόγια του ευρωβουλευτή, λίγο πριν ο Νίκος Μιχαλολιάκος μέσω του δικηγόρου Δημ. Παπαδέλη, ζητήσει την αναβολή της δίκης προκειμένου να παρασταθεί ο ίδιος στη διαδικασία.

Όπως υποστήριξε ο συνήγορος, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής ύστερα από δύο μήνες νοσηλείας σε ΜΕΘ λόγω Covid-19, βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης. “Έχει καταδικαστεί και δεν ξέρει γιατί δικάζεται. Ήταν στη ΜΕΘ μέχρι τέλος Μαΐου και δεν έχει δει το σκεπτικό της απόφασης, που εκδόθηκε τον Απρίλιο”, εξήγησε, υποστηρίζοντας πως ο καταδικασθείς είχε απώλεια συνείδησης, οπτικές και ακουστικές ψευδαισθήσεις.

Συνολικά κατά την εκφώνησε των ονομάτων των 56 συνολικά κατηγορουμένων προέκυψε ότι ένας εξ αυτών έχει αποβιώσει ενώ ακόμη ένας παραιτήθηκε από την έφεση. Συνολικά 16 κατηγορούμενοι δήλωσαν το “παρών”, εκ των οποίων 9 κρατούνται και 7 είναι ελεύθεροι, ενώ τέσσερις δεν βρέθηκαν στη δικαστική αίθουσα και ούτε εκπροσωπήθηκαν από συνηγόρους.

Παράλληλα, 5 κατηγορούμενοι δήλωσαν ότι δεν εκπροσωπούνται από δικηγόρο και ζήτησαν από το δικαστήριο να τους διορίσει αυτεπαγγέλτως.

Στη συνέχεια η πρόεδρος Σοφία Πανουτσοπούλου ανέγνωσε τα 146 ονόματα του καταλόγου κατηγορητηρίου. Ανάμεσα τους και η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, που είναι παρόντες στη διαδικασία και αναμένεται να παρασταθούν προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι περιμένουμε στο Εφετείο;

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα