Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα η απολογία του Λαγού

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα η απολογία του Λαγού
Ο Γιάννης Λαγός Eurokinissi

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Ιωάννης Λαγός αναμένεται να απολογηθεί για το αδίκημα της διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Επόμενος να απολογηθεί θα είναι ο Νικ. Μιχαλολιάκος στις 6 Νοεμβρίου.

Μπροστά στους φυσικούς δικαστές του θα βρεθεί ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Ιω. Λαγός, ο οποίος αποτελεί κομβικό πρόσωπο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την εμπλοκή της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής σε αυτή.

Το πρώην βασικό στέλεχος του κόμματος έχει κληθεί να απολογηθεί στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ επόμενος -και τελευταίος- στη σειρά είναι ο γενικός γραμματέας, Νικ. Μιχαλολιάκος.

Ο Ιω. Λαγός αποτελεί για πολλούς λόγους πρόσωπο -κλειδί στην υπόθεση, όχι μόνο γιατί με αυτόν επικοινώνησαν τηλεφωνικά βασικοί κατηγορούμενοι αμέσως μετά το φόνο του Παύλου Φύσσα. Είναι ο άνθρωπος που φέρεται να ήταν υπεύθυνος για τις Τοπικές Οργανώσεις της Νίκαιας, του Περάματος και του Πειραιά, οι οποίες εμπλέκονται στις τρεις σημαντικότερες δικογραφίες (ανθρωποκτονία Φύσσα, επίθεση σε μέλη του ΠΑΜΕ και επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες). Είναι ο άνθρωπος, που εμφανίζεται να έδωσε την εντολή για την επίθεση στο Κερατσίνι, μέσω του περιβόητου sms που ζητούσε να συγκεντρωθούν στα γραφεία της Τ.Ο. «με εντολή Λαγού».

Κυρίως όμως, είναι ο άνθρωπος που οι πρώην συνάδελφοί του βουλευτές «έδειξαν» ως μοναδικό υπεύθυνο, επιχειρώντας να σταματήσουν την εμπλοκή του Πολιτικού Συμβουλίου της Χρυσής Αυγής στην καταδίκη ενός προσώπου. «Το κόμμα δεν γίνεται να ευθύνεται για μία επιμέρους εγκληματική πράξη ενός μέλους, οπαδού ή βουλευτή του» είχε πει χαρακτηριστικά ο Ηλ. Κασιδιάρης απολογούμενος. Η αποχώρησή του Ιω. Λαγού από τη Χρυσή Αυγή και το γεγονός ότι ετοιμάζει την ίδρυση νέου κόμματος, δείχνουν πως οι σχέσεις με τους πρώην συντρόφους του δεν είναι ιδανικές, ωστόσο φαίνεται ότι θα συνταχθεί με την υπερασπιστική γραμμή της «πολιτικής δίωξης» που έχει υιοθετήσει σύσσωμη η κατηγορούμενη κοινοβουλευτική ομάδα.

Πάντως, ο Ιω. Λαγός αναμένεται να δεχθεί σωρεία ερωτήσεων για περιστατικά που σχετίζονται με τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης. Μπορεί όλοι οι συγκατηγορούμενοί του, που σχετίζονται με τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού, να μην τον ενέπλεκαν στην υπόθεση, με τον Γ. Πατέλη να φτάνει στο σημείο να του ζητάει ακόμη και …συγγνώμη, όμως ο Ιω. Λαγός θα πρέπει να συμπληρώσει τα κενά, καθώς μέχρι σήμερα τα αναπάντητα ερωτήματα είναι αναρίθμητα και πολύ σημαντικά.

Όπως τι ακριβώς ειπώθηκε μεταξύ του ιδίου με τον Γ. Ρουπακιά, όταν ο τελευταίος του τηλεφώνησε από το αστυνομικό τμήμα, ή με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, οι οποίοι απολογούμενοι είχαν ξαφνική απώλεια μνήμης και δεν θυμόντουσαν λεπτομέρειες.

Τέλος, ο Ιω. Λαγός καλείται να λογοδοτήσει και για την εμπλοκή του στην επίθεση κατά του «Συνεργείου» για την οποία έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών για ηθική αυτουργία.

Επόμενος να απολογηθεί θα είναι ο Νικ. Μιχαλολιάκος. Η ημερομηνία που έχει ορίσει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για το γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής είναι η 6η Νοεμβρίου, οπότε και θα ολοκληρωθεί ο κύκλος των απολογιών για την πολύκροτη δίκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα