Δίκη Χρυσής Αυγής: Ολοκληρώνει την κατάθεσή της η Μάγδα Φύσσα – Ακολουθεί ο πατέρας του Παύλου

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ολοκληρώνει την κατάθεσή της η Μάγδα Φύσσα – Ακολουθεί ο πατέρας του Παύλου
Μάγδα Φύσσα Eurokinissi

Για τη δολοφονία του γιου της, Παύλου, αναμένεται να καταθέσει εκ νέου η Μάγδα Φύσσα, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Στον κατάλογο των μαρτύρων και ο Παναγιώτης Φύσσας.

Για δεύτερη ημέρα η Μάγδα Φύσσα θα βρεθεί ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για να καταθέσει για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο πλαίσιο της δίκης για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Η γυναίκα – σύμβολο κατά του αντιναζιστικού αγώνα έχει ήδη ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος της κατάθεσης της, αναφερόμενη στα όσα γνωρίζει και έμαθε γύρω από τη δολοφονία του γιου της το Σεπτέμβριο του 2013 και στη δράση της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, ενώ έχει απαντήσει και στις ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής.

Παράλληλα, είχε ξεκινήσει να διευκρινίζει ζητήματα που της θέτουν οι συνήγοροι υπεράσπισης αλλά και οι κατηγορούμενοι. Η προηγούμενη συνεδρίαση είχε λήξει μετά τις 2 το μεσημέρι, με τη μάρτυρα να εξηγεί στο δικαστήριο ότι είναι αδύνατον να συνεχίζει να απαντά καθώς ήδη εξεταζόταν σχεδόν τέσσερις ώρες. Το λόγο είχε πάρει η υπεράσπιση του φυσικού αυτουργού της δολοφονίας, Γ. Ρουπακιά, θέτοντας ερωτήματα που προκάλεσαν ακόμη και την έκρηξη του Παναγιώτη Φύσσα, πατέρα του 34χρονου μουσικού.

Είχαν δε προηγηθεί ακόμη πιο ακραίες καταστάσεις, με τον συνήγορο Λαγού, Κων. Πλεύρη, να χαιρετά ναζιστικά προς τη Μάγδα Φύσσα μεσούσης της αποδεικτικής διαδικασίας. Στη συνέχεια, η μάρτυρας χρειάστηκε να ακούσει τις ερωτήσεις και του ίδιου του Ιω. Λαγού, οι οποίες στην πλειοψηφία τους απαγορεύθηκαν από το δικαστήριο.

Μ. Φύσσα: Μπορεί να μου κάνει ερωτήσεις; Έχω απέναντι μου και μου κάνει ερωτήσεις ο δολοφόνος του παιδιού μου. Είστε όλοι δολοφόνοι!

Λαγός: Είμαι δολοφόνος εγώ;

Μ. Φύσσα: Σωστά, μόνο εντολές έχεις δώσει…

Λαγός: Από που προκύπτει αυτό;

Μ. Φύσσα: Από το ότι είσαι μέσα;

Κατά την πολύωρη κατάθεσή της, ανέφερε πως ο Παύλος Φύσσα ήταν στοχοποιημένος, λόγω της μουσικής του αλλά και την αντιναζιστική του δράση. Παράλληλα, συνέδεσε τη Χρυσή Αυγή με τις αστυνομικές δυνάμεις που ασχολήθηκαν με τη δολοφονία στο Κερατσίνι.

«Υπήρχε κρατική ασυλία σε μια τρομοκρατική εγκληματική οργάνωση που κυκλοφορούσε ελεύθερα στους δρόμους και σκότωνε αθώους πολίτες» σχολίασε η Μάγδα Φύσσα, θέλοντας να εξηγήσει πως φτάσαμε στη δολοφονία. «Οι αστυνομικοί όχι μόνο δεν το απέτρεψαν, το βοήθησαν. Ένα μόνο έπρεπε να κάνουν, μια ασπίδα για να φύγουν τα παιδιά. Πιστεύω ότι η Χρυσή Αυγή και οι αστυνομικοί που ήταν εκείνο το βράδυ εκεί, ήταν ένα και το αυτό» τόνισε.

Όπως ανέφερε, η μητέρα του Παύλου Φύσσα, ο γιος της δέχθηκε τρία επαγγελματικά χτυπήματα. «Τα δυο χτυπήματα στην καρδιά ήταν θανατηφόρα. Αυτός που το έκανε ήταν εκπαιδευμένος. Το γράφει και η ιατροδικαστική» είπε.

Επόμενος στον κατάλογο μαρτύρων είναι ο Παναγιώτης Φύσσας ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της συζύγου του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα