Δίκη Χρυσής Αυγής : “Τον μαχαίρωσα! Είμαστε της Χρυσής Αυγής!” – Η κατάθεση αστυνομικού για τον Ρουπακιά

Δίκη Χρυσής Αυγής : “Τον μαχαίρωσα! Είμαστε της Χρυσής Αυγής!” – Η κατάθεση αστυνομικού για τον Ρουπακιά
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ/INTIME NEWS

Η κατάθεση του αστυνομικού του περιπολικού που μετέφερε τον Ρουπακιά στο Αστυνομικό Τμήμα, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

“ Τον μαχαίρωσα. Είμαστε της Χρυσής Αυγής! Μην το πείτε πουθενά”. Την φράση αυτή είπε στους Αστυνομικούς ο καταδικασμένος για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς ,όπως κατέθεσε στην δίκη για την εγκληματική οργάνωση ο οδηγός του περιπολικού της Άμεσης Δράσης που μετέφερε τον δράστη στο Τμήμα Κερατσινίου.

Ο αστυνομικός Νικόλαος Ντάφος κατέθεσε για το βράδυ της δολοφονίας του μουσικού, πως όταν έφθασαν ,μετά από σήμα που έλαβαν, στην οδό Τσαλδάρη είδαν το αυτοκίνητο του Ρουπακιά “σταθμευμένο αντίθετα στο ρεύμα με τα φώτα ανοιχτά”. Εκεί οι συνάδελφοι του της ΔΙΑΣ του υπέδειξαν “ένα άτομο μέσα στο αυτοκίνητο, που ήταν ο Ρουπακιάς, ενώ αριστερά και μπροστά από το όχημα ήταν ένα μαχαίρι”.

Όπως ανέφερε συνέλλεξαν το μαχαίρι και αμέσως. “Δώσαμε εντολή να βγει, ο Ρουπακιάς από το αυτοκίνητο. Τον βάλαμε στο περιπολικό και φύγαμε με το άτομο για την Λαμπράκη που ήταν το Αστυνομικό Τμήμα. Εξηγήσαμε στον Ρουπακιά ότι συλλέξαμε το μαχαίρι και ότι αν έχει αποτυπώματα δικά του θα φανεί και επομένως να ομολογήσει. Μας είπε «εγώ τον μαχαίρωσα γιατί την έπεσε σε κάποιους δικούς μας». Θεώρησα ότι ήταν οπαδικό. Λέω «ποιοι είναι οι δικοί μας;» Μου λέει «είμαστε της ΧΑ και μην το πείτε πουθενά». Ενημέρωσα αμέσως ότι ομολόγησε ο δράστης και τον πήγαμε στο ΑΤ Κερατσινίου…Μετά από 20 λεπτά επιστρέψαμε στο σημείο.. Μάθαμε ότι είχε πεθάνει ο Φύσσας. Δεν μας κάλεσε κάποιος να καταθέσουμε και υποβάλαμε αναφορά ”.

Ο μάρτυρας είχε τον ακόλουθο διάλογο με την πρόεδρο:

Πρόεδρος: Πώς έγινε η στιχομυθία; ξαναπείτε μας.

Αστυνομικός: Μας είπε ότι «εγώ τον μαχαίρωσα γιατί την έπεσαν σε κάποιον δικό μας». Τον ρωτήσαμε «Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, τι;» και μας είπε «Όχι, είμαι της ΧΑ, είμαστε δικοί σας, και μην το πείτε πουθενά»

Πρόεδρος: Όταν φθάσατε στο σημείο ήταν αναμμένη η μηχανή του αυτοκινήτου του Ρουπακιά;

Αστυνομικός: Ναι.

Πρόεδρος: Θα μπορούσε να φύγει;

Αστυνομικός: Ενδεχομένως.

Η πρόεδρος ρώτησε τον κ. Ντάφο αν γνωρίζει για βίαιες ενέργειες της Χρυσής Αυγής με τον μάρτυρα να της απαντά: “Έχω πάει σε περιστατικό σε ένα τζαμί στον Πειραιά. Ήταν αυτοσχέδιος μουσουλμανικός χώρος και είχαν δεχθεί επίθεση με αυτοσχέδια ρόπαλα κλπ καθώς και ρίψη, καπνογόνων. Ο υπεύθυνος του χώρου μας είχε πει πως ήταν άτομα από την Χρυσή Αυγή.

Ρωτήθηκε επίσης ο αστυνομικός από την πρόεδρο αν έχει δεχθεί απειλές και της απάντησε ότι ο ίδιος δεν έχει απειληθεί, αλλά ο συνάδελφος του στο περιπολικό Δημήτρης Κουρεντζής είχε απειληθεί ( ο κ. Κουρεντζής είχε ζητήσει προστασία από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο). Ο αστυνομικός είπε πως ο κ. Κουρεντζής “Βρήκε κάποιες φθορές στο αυτοκίνητό του, γρατζουνιές και τηλεφωνικές απειλές. «Θα πονάνε τα γόνατά σου όταν έρθει χειμώνας» του είπανε. Απαντώντας στην πρόεδρο ο αστυνομικός είπε πως δεν γνωρίζει αν οι απειλές αυτές σχετίζονταν με την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης

Σύνεδρος ρώτησε τον μάρτυρα για ποιο λόγο θεωρεί ότι ο Ρουπακιάς τους είπε “είμαι δικός σας της Χρυσής Αυγής” και ο αστυνομικός απάντησε “Επειδή η ΧΑ είχε υψηλά ποσοστά στο Σώμα. Υποθέτω..”

Ο μάρτυρας είπε απαντώντας σε ερωτήσεις της πλευράς των θυμάτων, ότι ο Ρουπακιάς μετά τις θανάσιμες μαχαιριές στον Φύσσα “καθόταν μέσα στο αυτοκίνητο και κάπνιζε με τα κλειδιά πάνω στην μίζα”.

Από την πλευρά της υπεράσπισης, ο μάρτυρας ρωτήθηκε πολλές φορές για τον λόγο που τους είπε αυτήν την φράση.

Ο συνήγορος του καταδικασμένου , αρχηγού της οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου ρώτησε τον κ. Ντάφο “ποιά λογική έχει η φράση από έναν άνθρωπο που ομολογεί φόνο”. Ο μάρτυρας αφού τόνισε πως έχει ήδη απαντήσει ,επανέλαβε : “Λόγω τον υψηλών ποσοστών που είχε η ΧΑ στο Σώμα, να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης υποθέτω. Φαντάστηκε ευνοϊκή μεταχείριση ,που δεν είχε, και το λέω 4η φορά.

Συνήγορος: Δεν έχει λογική το «μην το πείτε».

Αστυνομικός: Αυτό είναι δική σας υπόθεση.

Συνήγορος: Πως μάθατε ότι δήθεν απειλείται ο Κουρεντζής και γιατί δεν το λέει στην ανακρίτρια;

Αστυνομικός: Το έμαθα γιατί ήμουν συνάδελφός του. Για να του δώσω συμβουλές. Η Υπηρεσία τού παρείχε φύλαξη στο σπίτι του.

Συνήγορος: Για το φερόμενο επεισόδιο στο παράνομο τζαμί…

Αστυνομικός (τον διακόπτει): Δεν είπα για «παράνομο τζαμί». Είπα αυτοσχέδιο.

Συνήγορος: Μάλιστα! Και τι ενέργειες κάνατε; Παπαδέλ: Τι ενέργειες κάνατε;

Αστυνομικός: Ήρθε η ασφάλεια Πειραιά.

Συνήγορος: Και τι έγινε; έγινε κάτι , κάποια μήνυση ;

Αστυνομικός: Δεν γνωρίζω. Μπορείτε να ρωτήσετε την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά..

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή οπότε και αναμένεται να προσαχθεί βίαια η σύντροφος του Παύλου Φύσσα ενώ έχουν κληθεί ο φίλος του Παύλου Φύσσα Δημήτρης Ξυπόλυτος καθώς και ο εξωτερικός φρουρός των φυλακών, Δημήτρης Χατζησταμάτης που εκείνο το βράδυ επιχείρησε να μεσολαβήσει μεταξύ της παρέας του μουσικού και του τάγματος που προκαλούσαν έξω από το Κοράλλι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα