Δίκη Φιλιππίδη: Αρχίζει η απολογία του ηθοποιού

Δίκη Φιλιππίδη: Αρχίζει η απολογία του ηθοποιού
Ο Πέτρος Φιλιππίδης Eurokinissi

Απαντήσεις σε όλες τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας, αναμένεται να δώσει ο γνωστός ηθοποιός κατά την απολογία του.

Έντεκα μήνες μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας και ενώ ήδη ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους έως την τελική κρίση του δικαστηρίου, ήρθε η ώρα της απολογίας.

Κατά την πρώτη δικάσιμο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για το έτος 2023, ο άλλοτε δημοφιλής ηθοποιός αναμένεται να ξεκινήσει την απολογία του, απαντώντας σε όλες τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Ο κατηγορούμενος για βιασμό και απόπειρας βιασμού κατ’ εξακολούθηση αναμένεται πάντως να μην μείνει στους ισχυρισμούς του γύρω από τρεις καταγγελίες που ελέγχονται ποινικά από το δικαστήριο, αλλά και να αναφερθεί σε όλα όσα έχουν ακουστεί και από άλλες ηθοποιούς σε βάρος του, ασχέτως αν δεν αποτελούν μέρος της κατηγορίας.

Οι πρόσφατες περιγραφές της Εβελίνας Παπούλια, της Κάτιας Δανδουλάκη αλλά και της Λένας Δροσάκη, έδωσαν άλλωστε μια ξεκάθαρη εικόνα για τη στάση του Πέτρου Φιλιππίδη απέναντι στις γυναίκες συναδέλφους του κατά την παντοδυναμία του στο θέατρο αλλά και στην τηλεόραση.

«Η τελευταία μας συνεργασία ήταν προβληματική, υπήρχε μια νευρικότητα κι ένα έντονο ψυχολογικό κυνηγητό προς τη Λένα τη Δροσάκη. Σε σημείο που μετά έγινε καταπιεστικό και ενοχλητικό και για την ίδια τη Λένα και τους υπόλοιπους. Εκείνη ήταν έτοιμη να φύγει από το θίασο και δεν ήταν η μόνη» κατέθεσε η Κάτια Δανδουλάκη στο δικαστήριο, ενώ και η Εβελίνα Παπούλια μίλησε για τη συμπεριφορά του κατηγορούμενου, λέγοντας: «Παίζω επί σκηνής και ξαφνικά είναι ο Φιλιππίδης πίσω από τις κουίντες. Έχει κρυφτεί κι έχει κατεβάσει το παντελόνι του και μου επιδεικνύει τα γεννητικά του όργανα. Σοκάρομαι. Προσπαθώ να συνεχίσω να παίζω. Δεν αντέδρασα, δεν είπα τίποτα. Έχει συμβεί άλλη μια φορά με τον ίδιο τρόπο. Ίσως είχε συμβεί και τρίτη».

Το απολογητικό του υπόμνημα

Ο Πέτρος Φιλιππίδης αναμένεται πάντως να αρνηθεί όλες τις κατηγορίες που του έχει αποδώσει η ελληνική Δικαιοσύνη. Ήδη κατά την απολογία του στο στάδιο της ανάκρισης μίλησε για ανυπόστατες κατηγορίες.

Ειδικότερα ως προς την πρώτη καταγγέλλουσα για την οποία ερευνάται το αδίκημα του βιασμού, μίλησε για «εμμονική» προσωπικότητα, επισημαίνοντας ότι τον ενοχλούσε διαρκώς. Ως προς τη δεύτερη καταγγέλλουσα, υποστήριξε ότι είχε συναινετικές ερωτικές συνευρέσεις μαζί της, ενώ για την τρίτη καταγγέλλουσα, την οποία κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να κακοποιήσει σεξουαλικά μέσα στο αυτοκίνητό του, υποστηρίζει ότι εκείνη έκανε το πρώτο βήμα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα