Δίκη Φιλιππίδη: Κεκλεισμένων των θυρών συνεχίζεται η κατάθεση της πρώτης καταγγέλλουσας

Δίκη Φιλιππίδη: Κεκλεισμένων των θυρών συνεχίζεται η κατάθεση της πρώτης καταγγέλλουσας
Στιγμιότυπο από τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Συνεχίζεται η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Στο βήμα του μάρτυρα ξανά η πρώτη πολιτικώς ενάγουσα, η οποία έχει καταγγείλει τον ηθοποιό για δύο σεξουαλικές επιθέσεις.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται για δεύτερη φορά ο Πέτρος Φιλιππίδης, αφού σήμερα συνεχίζεται η δίκη του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Στο βήμα του μάρτυρα βρίσκεται ξανά η πρώτη πολιτικώς ενάγουσα, η οποία ήδη έχει αρχίσει να περιγράφει όσα έλαβαν χώρα το 2008, έτσι κατά το οποίο έχει καταγγείλει δύο σεξουαλικές επιθέσεις από τον κατηγορούμενο ηθοποιό.

Η κατάθεση της πρώτης από τις τρεις συνολικά γυναίκες διενεργείται κεκλεισμένων των θυρών, μετά από αίτημα της ίδιας και της τρίτης καταγγέλλουσας, το οποίο έγινε δεκτό από το δικαστήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη περιγράψει πως ο Πέτρος Φιλιππίδης της επιτέθηκε στο καμαρίνι του θεάτρου «Ήβη», εξαναγκάζοντας την σε πράξεις που στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού. Πλέον το λόγο έχουν η πολιτική αγωγή και η υπεράσπιση, που η κάθε μία με τη σειρά τους θα προχωρήσουν στην εξέταση της μάρτυρα προβάλλοντας ο καθένας τους ισχυρισμούς και θέτοντας τις ερωτήσεις τους.

Πάντως, η γυναίκα εμφανίζεται να έχει επαναλάβει όσα υποστηρίζει από την προκαταρκτική εξέταση που διενήργησαν οι εισαγγελικές αρχές. «Άρχισε να μου μιλάει άσχημα και μου έκανε χειρονομίες. Του ξέφυγα, έτρεξα στο διάδρομο. Με πρόλαβε, με έπιασε από το λαιμό και μου έκανε ό,τι μου έκανε», φέρεται να είπε η γυναίκα, ενώ στην ερώτηση της προέδρου γιατί θέλησε να ξανασυναντήσει τον κατηγορούμενο μετά το βιασμό της, η ίδια εμφανίζεται να εξήγησε ότι υποχρεώθηκε για επαγγελματικούς λόγους, υποστηρίζοντας ότι δεν θεώρησε ότι θα κινδύνευε εάν τον συναντούσε σε πολυσύχναστο σημείο.

Για αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε η πρώτη καταγγέλλουσα κατά την κατάθεση της, έκανε λόγο ο συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, με την ολοκλήρωση της προηγούμενης συνεδρίασης. «Δώσαμε νομική μάχη προκειμένου η δίκη να διεξαχθεί με ανοιχτές τις θύρες, ώστε να μπορεί η κοινή γνώμη να πληροφορηθεί τι έχει συμβεί. Δυστυχώς, οι πολλές αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε η καταγγέλλουσα δεν θα γίνουν ποτέ γνωστές».

Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Φιλιππίδης βρέθηκε στη δικαστική αίθουσα εμφανώς αδυνατισμένος, αλλά δίχως -τουλάχιστον από την πρώτη ματιά- να διαφαίνονται σημάδια κάποια βαριάς ασθένειας, όπως έχει αφεθεί να εννοηθεί. Αφού πέρασε από την πίσω είσοδο του Ειρηνοδικείου, ο ηθοποιός ήρθε σιδεροδέσμιος και κάθισε στο εδώλιο, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και της απόπειρας βιασμού.

Στη δικαστική αίθουσα βρέθηκαν τόσο η σύζυγος του, Ελπίδα Νίνου, η οποία έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας, καθώς και ο γιος του, Δημ. Φιλιππίδης, ο οποίος φέρεται να είχε φραστικό επεισόδιο με τον πρόεδρο του ΣΕΗ, Σπ. Μπιμπίλα. Το «παρών» έδωσαν αρκετές από τις ηθοποιούς που έχουν προταθεί από την πολιτική αγωγή για να καταθέσουν στο πλαίσιο της δίκης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα