Δίκη Φιλιππίδη: Τι οδήγησε στην κλήτευση πέντε ακόμη ηθοποιών για να καταθέσουν

Δίκη Φιλιππίδη: Τι οδήγησε στην κλήτευση πέντε ακόμη ηθοποιών για να καταθέσουν
Ο Πέτρος Φιλιππίδης στα δικαστήρια INTIME NEWS

Σε μία προσπάθεια να διερευνήσουν όσο το δυνατόν πιο εξονυχιστικά την καταγγελία της γυναίκας που έχει κατηγορήσει τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό σε δύο διαφορετικά περιστατικά, έχει επιδοθεί το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Δικαστές και ένορκοι αποφάσισαν ότι ο κατάλογος των μαρτύρων θα πρέπει να αυξηθεί και να συμπεριληφθούν και άλλοι ηθοποιοί, παλιοί συνεργάτες του κατηγορούμενου, οι οποίοι ενδεχομένως να μπορέσουν να ρίξουν περισσότερο φως στις συνθήκες που επικρατούσαν στο θέατρο Ήβη, όπου φέρεται να τελέστηκε το αδίκημα από τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Η εισαγγελέας της έδρας ήταν εκείνη που πρώτη έθεσε την ανάγκη να κλητευθούν και άλλα πρόσωπα για να σβήσουν πιθανές αμφιβολίες ή κενά ως προς την περιγραφή της πρώτης καταγγέλλουσας. Συγκεκριμένα, ζήτησε να κληθούν η Θαλεια Ματίκα, η Ζέτα Μακρυπούλια και η Αλίνα Κωτσοβούλου.

Δικαιολόγησε το αίτημά της αυτό επισημαίνοντας: «Είναι κρίσιμο να καταθέσουν, υπήρχε διάλογος με την κυρία Ματίκα με την πρώτη καταγγέλουσα, η κυρία Μακρυπούλια θα μας διαφωτίσει αν υπήρχε πρόθεση αντικατάστασης σε ρόλο στην παράσταση, και η κυρία Κωτσοβούλου να απαντήσει αν είχε καλέσει την καταγγέλλουσα για την παράσταση».

Στο πλαίσιο αυτό, το δικαστήριο έκανε δεκτό το εισαγγελικό αίτημα, καθώς -όπως επισημάνθηκε- η Θάλεια Ματίκα φέρεται να είχε δει την πρώτη καταγγέλλουσα να κλαίει στις τουαλέτες του θεάτρου Ήβη και είχαν μία συνομιλία μεταξύ τους. Αντίστοιχα, η Ζέτα Μακρυπούλια καλείται να διευκρινίσει κατά πόσο υπήρχε ρόλος προς αντικατάσταση στο θέατρο Ήβη, όπως υποστηρίζει η πρώτη καταγγέλλουσα, ενώ η Αλίνα Κοτσοβούλου πρόκειται να ερωτηθεί για το αν η καταγγέλλουσα βρέθηκε εκείνη τη μέρα στο θέατρο μετά από δικό της τηλεφώνημα.

Η υπεράσπιση πάλι, ζήτησε να επεκταθεί η κλήτευση για κατάθεση και σε δύο ακόμη πρόσωπα, και πάλι ηθοποιούς. Πρόκειται για τους Τάσο Χαλκιά και Ριάνα Σχίζα, οι οποίοι -σύμφωνα με τους συνηγόρους του Πέτρου Φιλιππίδη- ήταν στην πρόβα κατά την οποία φέρεται να έλαβε χώρα ο δεύτερος βιασμός που έχει περιγράψει η καταγγέλλουσα και ενδεχομένως να μπορούν να περιγράψουν το σκηνικό.

Στην κλήτευση των πέντε ανωτέρω ηθοποίων ενδέχεται να συνέβαλε και η κατάθεση του μπατζανάκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος ήταν και συντηρητής στο εν λόγω θέατρο. Όπως διευκρίνησε κατά την εξέταση του, στην πλατεία του θεάτρου ακούγονταν όσα λάμβαναν χώρα στα καμαρίνια.

Πρόεδρος: Υπάρχει η δυνατότητα να ακουστεί κάτι αν συμβεί οτιδήποτε στα καμαρίνια;

Μάρτυρας: Ακούγεται! Αυτή ήταν η διαφωνία μας! Δεν υπάρχει μόνωση, εγώ καθόμουν κάτω και εργαζόμουν.

Εισαγγελέας: Σας είχε αναφέρει κανείς από τους παράγοντες ότι η πρώτη καταγγέλλουσα θα έπαιρνε κάποιο ρόλο;

Μάρτυρας: Όχι, όχι κανείς.

Εισαγγελέας: Βλέπετε έναν άνθρωπο δυο φορές και λέτε κάποια πράγματα για το χαρακτήρα της. Πώς το λέτε;

Μάρτυρας: Από τον τρόπο που μιλούσε. Ήμουν τότε 65 χρόνων, θα μπορούσε να πει «σας παρακαλώ να δω τον Πέτρο». Εκείνη μου μίλησε με αυτό το νευρικό στυλ και μου λέει «άνοιξε μου, θέλω να δω τον Πέτρο».

Εισαγγελέας: Ο κ. Μπιμπίλας την περιέγραψε ως σεμνό κι εργατικό παιδί. Εσείς προανακριτικά την περιγράψατε ως θρασύτατη και αγενή….

Μάρτυρας: Αφού έτσι ήταν τις φορές που την είδα.

Το θέατρο Ήβη και η πρώτη καταγγέλλουσα

Μάλιστα, ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην πρώτη καταγγέλλουσα, λέγοντας πως το Σεπτέμβρη του 2008 κατά την πρόβα της παράστασης «Κουζίνες» εμφανίστηκε στο θέατρο: «Μου λέει «θέλω να δω τον Πέτρο». Της λέω να του το πω. Τον ρώτησα, είδα ότι αντέδρασε λίγο κάπως, και μου λέει καλά «βάλε τη στο βάθος να βλέπει, να καθίσει ήσυχη». Την έβαλα στη 13η σειρά και συνεχίστηκε η πρόβα. Μόλις τελείωσε η πρόβα η πρώτη καταγγέλουσα έφυγε μόνη της. Μετά από κάποιες μέρες ξαναήρθε. Της λέω «δε μπορείς να έρχεσαι έτσι, μου κάνει φασαρία». Μου απάντησε «μα του έχω μιλήσει» και μπήκε μέσα».

Αργότερα μιλώντας με τον Π. Φιλιππίδη τον ρώτησε για ποιό λόγο της επέτρεπε να παρακολουθεί την πρόβα, πράγμα που δεν συνήθιζε να κάνει. Η απάντηση που δέχθηκε από τον κατηγορούμενο ήταν: «Ας την να βλέπει μωρέ, πάει στη δραματική σχολή. Τρελό είναι δεν το βλέπεις;».

Τέλος, ο μάρτυρας σχολίασε ότι ο λόγος που βρέθηκε στο εδώλιο είναι από τη ζήλια τρίτων. «Τον ζήλευαν πολύ γιατί ήταν πολλά χρόνια πρώτο όνομα. Πιστεύω ότι αυτός την πλήρωσε, τον διέλυσαν» εξήγησε και πρόσθεσε: «Υπάρχει πολύ ζήλια στο ελληνικό θέατρο, δεν ξέρετε τι γίνεται, πολλή ζήλια. Αν είναι 50 ηθοποιοί, βγάλετε 50 μαχαίρια και κλείσετε τα φώτα για ένα δευτερόλεπτο οι μισοί θα είναι νεκροί».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα