Δίκη Φιλιππίδη: Θα παραστεί τη Δευτέρα στο δικαστήριο ο ηθοποιός

Δίκη Φιλιππίδη: Θα παραστεί τη Δευτέρα στο δικαστήριο ο ηθοποιός
Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους στη δίκη Φιλιππίδη Eurokinissi

Το παρών αναμένεται να δώσει στη δίκη την ερχόμενη Δευτέρα ο Πέτρος Φιλιππίδης. Τι ανέφερε ο δικηγόρος του για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Κανονικά αναμένεται να παραστεί στο δικαστήριο την ερχόμενη Δευτέρα (28/03) ο Πέτρος Φιλιππίδης, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος του, μετά τη διακοπή της δίκης στις 18 Μαρτίου κατόπιν αιτήματος της υπεράσπισής του.

Μιλώντας στο Mega, ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αναφέρθηκε και στην κατάσταση της υγείας του ηθοποιού.

“Η δίκη είτε γίνει κεκλεισμένων των θυρών, είτε με δημοσιότητα δεν θα αλλάξει, αυτά που έχουμε να πούμε και εμείς και η άλλη πλευρά, θα λεχθούν”, ανέφερε.

Ο ίδιος τόνισε πως ο κατηγορούμενος θα παραστεί κανονικά στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, εκτός απροόπτου, καθώς έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, το οποίο προϋπήρχε της προφυλάκισής του και τώρα επιδεινώθηκε.

“Θα πρέπει να ακουστεί επιτέλους ο λόγος του Πέτρου Φιλιππίδη”, δήλωσε ο δικηγόρος του ηθοποιού.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας, στην τελευταία δίκη του ηθοποιού στις 18 Μαρτίου, ζήτησε να γίνει δεκτό το αίτημα διακοπής, αναφέρονται ότι «είναι αναφαίρετο δικονομικό δικαίωμα του κατηγορουμένου να παρασταθεί στο ακροατήριο. Δήλωσε μέσω των συνηγόρων του ότι θέλει να παρασταθεί και να συμμετέχει, να κάνει ερωτήσεις γιατί κατηγορείται για αδικήματα μεγάλης ποινικής απαξίας. Αν και το πρόβλημα υγείας του δεν προκύπτει από έγγραφα, θα προτείνω να γίνει δεκτό το αίτημα του προκειμένου να μπορεί να παρασταθεί ο ίδιος στο δικαστήριο».

Πέτρος Φιλιππίδης: Το κατηγορητήριο και οι καταγγελίες εις βάρος του

Το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών επισημαίνει: «Από τα συγκεκριμένα ιδιαιτέρα χαρακτηριστικά́ των πράξεων αυτών για τις οποίες κατηγορείται, ήτοι από την εξακολουθητική́ δράση για μεγάλο χρονικό́ διάστημα (2008 έως 2014) σε βάρος περισσοτέρων θυμάτων και ενόψει του ότι είχε μεθοδολογία και σχέδιο στον τρόπο προσέγγισης των θυμάτων του, εκμεταλλευόμενος τη θέση ισχύος, το εγνωσμένο κύρος και την καταξίωσή του στον χώρο, όντας ηθοποιός, σκηνοθέτης, θιασάρχης, επεδίωκε συναντήσεις με τα θύματά του με αφορμή τη λήψη βιογραφικών» αναφέρει το δικαστικό συμβούλιο, εξηγώντας ότι «εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του και την ανάγκη τους για εύρεση εργασίας, τις απομόνωνε σε ιδιωτικούς χώρους (γραφείο, καμαρίνι, αυτοκίνητο), όπου με ιδιαίτερη σκληρότητα, επιμονή και αναλγησία κατά τις επιθέσεις και χωρίς να πτοείται από τη σθεναρή αντίσταση, τις φωνές, τα κλάματα και τον τραυματισμό των παθουσών κατά την απόπειρα διαφυγής τους, καθώς επίσης και από το γεγονός ότι ήταν αμετανόητος και απτόητος και μετά την τέλεση των πράξεών του απευθύνοντας χυδαίες εκφράσεις και απειλές κατά των θυμάτων του, καταδεικνύεται ιδιαίτερη επικινδυνότητα ως στοιχειό του χαρακτήρα του και σταθερή́ ροπή́ του στην τέλεση συναφών εγκληματών».

Οι αναφορές των γυναικών που έφεραν τον Πέτρο Φιλιππίδη αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη είναι τρεις. Η πρώτη αφορά καταγγελία βιασμών (με τη νομική έννοια του όρου), οι οποίοι φέρονται να τελέστηκαν τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο του 2008. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα έχει καταθέσει ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό στο θέατρο “Ήβη” για μία επαγγελματική συνεργασία, ωστόσο ο τελευταίος εμφανίζεται να της επιτέθηκε και παρά τις προσπάθειες της να αμυνθεί, τελικά δεν τα κατάφερε.

Η ίδια αρχικά κατέθεσε μεταξύ άλλων για μία απόπειρα βιασμού, αλλά ο εισαγγελικός λειτουργός αναβάθμισε το αδίκημα σε τετελεσμένη πράξη, καθώς οι περιγραφές τείνουν περισσότερο στη διάπραξη του αδικήματος του βιασμού, ακόμη κι αν δεν έλαβε χώρα αυτή καθαυτή η σεξουαλική πράξη.

Με χρόνο τέλεσης το 2010 και το 2014, φέρονται να είναι οι δύο απόπειρες βιασμού που έχει αποδοθεί στον Πέτρο Φιλιππίδη. Συγκεκριμένα, η πρώτη καταγγέλλουσα υποστήριξε ότι πήγε στο καμαρίνι του και επαγγελματικούς λόγους -να συζητήσουν για ένα ρόλο- και όταν ο κωμικός της επιτέθηκε, εκείνη διέφυγε.

Η δεύτερη γυναίκα έχει καταθέσει -κατά πληροφορίες- ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό σε μία καφετέρια προκειμένου να συζητήσουν για επαγγελματικό ζήτημα και στη συνέχεια, εκείνος προσφέρθηκε να την πάει σπίτι της. Η καταγγέλλουσα δέχθηκε, αλλά όταν μπήκαν στο αυτοκίνητο του, εκείνος -σύμφωνα με την ίδια- δεν την μετέφερε σπίτι της, αλλά σε ένα στενό στο Ψυχικό, όπου επιχείρησε να την κακοποιήσει σεξουαλικά, χωρίς να τα καταφέρει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα