Δίκη ηθοποιού – ταξιτζή: “Εντάξει, μου τσίμπησε τη ρώγα – Άξιζε να τον πετάξω στα σκουπίδια;”

Δίκη ηθοποιού – ταξιτζή: “Εντάξει, μου τσίμπησε τη ρώγα – Άξιζε να τον πετάξω στα σκουπίδια;”
Ο ηθοποιός Γ. Καρκάς προσέρχεται στο δικαστήριο κατηγορούμενος για τον βιασμό οδηγού ταξί glomex

Σκληρή η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών στη δίκη του ηθοποιού, για το βιασμό οδηγού ταξί. Οι περιγραφές του αυτοκινητιστή ενέτειναν την αντιδικία.

Μία σκληρή αντιδικία με κοινή συνιστώσα την πλημμελή προδιαδικασία, διαφαίνεται μέσα από τη δίκη του ηθοποιού, ο οποίος κάθισε για πρώτη φορά χθες, Δευτέρα, στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για το βιασμό οδηγού ταξί.

Η πλευρά του αυτοκινητιστή, που παρίσταται ως πολιτικώς ενάγων, και εκείνη του ηθοποιού που κατηγορείται για βιασμό και κατοχή ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση, βρέθηκαν πολλές φορές στα μαχαίρια κατά την πρώτη ημέρα της δίκης, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις το δικαστήριο να διακόψει τη διαδικασία. Αφορμή στάθηκε η κατάθεση του 25χρονου οδηγού, για την οποία ο Γ. Καρκάς έχει υποστηρίξει ότι είναι ψευδής, καταθέτοντας μάλιστα και μήνυση σε βάρος του. Οι περιγραφές φαίνεται πως ενέτειναν την αντιπαράθεση των δύο πρωταγωνιστών, στο πλευρό των οποίων βρίσκεται πλήθος κόσμου.

Ήδη από την πρώτη στιγμή της ακροαματικής διαδικασία, φάνηκε ότι θα υπήρχαν έντονες διαφωνίες. Ήταν η στιγμή που ο μάρτυρας σχολίαζε τον τρόπο που ο ηθοποιός τον επέλεξε για να τον μεταφέρει μέσω εφαρμογής ταξί . «Δεν ήμουν καν ο πιο κοντινός σε αυτόν οδηγός» είπε ο 25χρονος με τον ηθοποιό να του φωνάζει: «Στα τρία λεπτά ήσουν εκεί…». Άμεση ήταν η αντίδραση της προέδρου, η οποία επεσήμανε: «Κύριε κατηγορούμενε, εκπροσωπήστε από συνήγορο. Ό,τι θέλετε θα το πείτε μέσω της υπεράσπισης σας», ενώ ο αυτοκινητιστής τόνισε: «Υπήρχε πιο κοντά ένας ηλικιωμένος οδηγός και μάλιστα ο κατηγορούμενος έχει καταθέσει ότι άργησα να φτάσω γιατί ήταν μακριά…».

Μερικά λεπτά αργότερα, ο κατηγορούμενος και πάλι επενέβη στην κατάθεση, όταν ο μάρτυρας αναφερόταν στα πρώτα λόγια που αντάλλαξαν. «Με ρώτησε αν έχω γκόμενα. Σε απάντηση μου του είπα ότι είχα γυναίκα και με ρώτησε για τις σεξουαλικές μας προτιμήσεις» είπε, με τον ηθοποιό να ξεσπά σε δυνατά γέλια. «Προσπάθησα να του το κόψω» συνέχισε ο πολιτικώς ενάγων, εξηγώντας πως «αυτό το πράγμα με έχει στοιχειώσει».

Ο 25χρονος οδηγός πάντως, δεν κατόρθωσε να ρίξει περισσότερο φως σε όσα έλαβαν χώρα το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου του 2018, αφού όπως κατέθεσε, βρισκόταν άθελά του υπό την επήρεια ουσιών. Αναφέρθηκε στην πολύλεπτη στάση έξω από sex shop, όπου ο ηθοποιός, σύμφωνα με τη μαρτυρία, προχώρησε σε αγορά βοηθημάτων, τα οποία μετέφερε σε μία σακούλα. Παράλληλα, επέμεινε στην καταγγελία του ότι ο κατηγορούμενος έριξε κάποιο ναρκωτικό στον καφέ που είχε μέσα στο ταξί, πιθανότατα τη στιγμή που έτρωγαν παρέα σε ταχυφαγείο στο κέντρο της Αθήνας, αμέσως μετά την επίσκεψη στο κατάστημα ερωτικών ειδών.

“Φάνηκε να το ευχαριστιέται. Του είπα ως εδώ”

Για τα επίμαχα λεπτά όπου φέρεται να έλαβε χώρα ο βιασμός, ο αυτοκινητιστής δήλωσε πλήρη άγνοια. «Δεν είχα λόγο να τον υποπτευθώ. Επειδή είναι ομοφυλόφιλος; Ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος επιβάτης ήταν…» υποστήριξε, ενώ λίγο αργότερα ισχυρίστηκε: «Ξυπνώντας είχα την αίσθηση ότι έπρεπε να κάνω την ανάγκη μου. Ο κατηγορούμενος είναι ξάπλα στο δεξί μου στήθος, αισθησιακά μου τσίμπαγε τη ρώγα και είχα ξεκούμπωτο πουκάμισο και παντελόνι. Φάνηκε να το ευχαριστιέται. Του είπα ως εδώ, φτάνει. Θέλω να πάω σπίτι μου. Πες μου που θέλεις να σε πάω…»

Ωστόσο, παρά τα όσα έλαβαν χώρα, ο μάρτυρας οδήγησε για να πάει τον ηθοποιό στον τελικό προορισμό του. «Νόμιζα ότι έπεφτα θύμα ληστείας» ήταν η εξήγησή του, στην ερώτηση γιατί να συνεχίσει τη διαδρομή, ενώ απάντησε πως ακόμη ένιωθε «περίεργα» όταν ο κατηγορούμενος λιποθύμησε μέσα στο ταξί.

«Εντάξει, μου τσίμπησε τη ρόγα. Άξιζε να τον πετάξω στα σκουπίδια; Η ανθρώπινη ζωή έχει μεγάλη σημασία για μένα. Για αυτό κάλεσα το 166, πράγμα που δεν το θυμάμαι όμως, προκύπτει από τις κλήσεις μου. Αλλά για κάποιο λόγο τον πήγα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομειο. Έχω ελάχιστες αναμνήσεις. Έχω ακούσει ότι χαστούκισα ένα φύλακα και επιτέθηκα στους γιατρούς. Ζητώ συγγνωμη. Εγώ θυμάμαι να ξυπνάω σε ένα κρεβάτι με ανθρώπους από πάνω μου και την απειλή μιας βελόνας. Σκέφτηκα ότι μου έκλεψαν το ταξί και για αυτό σηκώθηκα και έκανα πέρα τους γιατρούς» κατέληξε.

Όταν πλέον ο αυτοκινητιστής ολοκλήρωσε την περιγραφή του, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της πολιτικής αγωγής επεσήμανε προς το δικαστήριο: «Εδώ δεν θα κριθούν οι ερωτικές επιλογές του κατηγορούμενου. Είναι σεβαστές και εφόσον υπάρχει συγκατάθεση, δεν μας απασχολούν. Εδώ θα κριθεί μια εγκληματική πράξη που σφράγισε ανεξίτηλα τον ψυχισμό του εντολέα μου».

Πάντως, η υπεράσπιση του Γ. Καρκά από την αρχή της διαδικασίας έκανε λόγο για μια «ιδιότυπη μεροληπτική στάση», επισημαίνοντας ότι «με πλημμέλεια των αρμοδίων αρχών στην προανάκριση και την ανάκριση δεν ελήφθησαν όλα τα αναγκαία μέτρα και χάθηκαν πολύτιμα αποδεικτικά στοιχεία, όπως το κυπελλάκι του καφέ, που κανείς δεν σκέφτηκε να το εξετάσει για το αν υπήρχε μέσα σε αυτό ή όχι επιλήψιμη ουσία».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα