Δίκη Λιγνάδη: Νέα διακοπή, λόγω ασθένειας μέλους του δικαστηρίου

Δίκη Λιγνάδη: Νέα διακοπή, λόγω ασθένειας μέλους του δικαστηρίου
Δίκη του σκηνοθέτη και ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Διεκόπη για τις 3 Μαρτίου η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, λόγω κωλύματος του δικαστηρίου. Πρόβλημα και με τη χωρητικότητα της Αίθουσας

Για τις 3 Μαρτίου διέκοψε η δίκη με κατηγορούμενο τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, λόγω κωλύματος μέλους του δικαστηρίου.

Η ακροαματική διαδικασία δεν προχώρησε καθόλου επί της ουσίας, αφού με την έναρξη της ανακοινώθηκε πως οι γραμματείς έχουν προγραμματισμένη στάση εργασίας μέχρι τις 11 το πρωί, καθώς και ότι ένα μέλος της θέσης της έδρας δεν μπορεί να παρευρεθεί λόγω ασθένειας. «Λαμβανομένου υπόψη του κωλύματος και καθώς η αναπλήρωση της δικαστή αφορά μόνο για το θέμα της διακοπής, θα πρέπει να διακόψουμε» πρότεινε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ζήτημα τέθηκε από την πολιτική αγωγή και αναφορικά με την αίθουσα καθώς η χωρητικότητά της είναι περιορισμένη. «Αυτοί που θα πρέπει να παρίστανται, θα παρίστανται. Θα είναι παρόντες αυτοί που χρειάζονται. Όλοι ενδιαφερόμαστε να διεξαχθεί η δίκη σωστά και θα πηγαίνουμε σε όποια αίθουσα είναι διαθέσιμη» το πόση η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Παρών στο δικαστήριο ήταν ο κατηγορούμενος Δημ. Λιγνάδης, όπως και οι καταγγέλλοντες. Ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλ. Κούγιας, ο οποίος σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι στόχος της υπεράσπισης είναι η διεξαγωγή της δίκης, καθώς και ότι προτίθεται να καταβάλει ακόμη τα έξοδα των μαρτύρων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδεύουν έως το δικαστήριο.

Στιγμιότυπο από τη δίκη του Λιγνάδη ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Έξω από τα δικαστήρια βρέθηκε και η Ανοιχτή Ορχήστρα η οποία με τραγούδια και συνθήματα, προχώρησε σε διαμαρτυρία αναφορικά τόσο κατά του Δημ. Λιγνάδη, όσο και υπέρ του Ζακ Κωστόπουλου, η δίκη του οποίου διεξάγεται σε άλλη αίθουσα και βρίσκεται στο στάδιο των αναγνωστέων εγγράφων.

Υπενθυμίζεται πως ο σκηνοθέτης και ηθοποιός κατηγορείται για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα