Δίκη Λιγνάδη: Ο Κούγιας ζήτησε από τον μηνυτή να αναπαραστήσει τη σκηνή του καταγγελλόμενου βιασμού

Δίκη Λιγνάδη: Ο Κούγιας ζήτησε από τον μηνυτή να αναπαραστήσει τη σκηνή του καταγγελλόμενου βιασμού
Δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη eurokinissi

Στην αναπαράσταση της σκηνής του καταγγελλόμενου βιασμού του σε ξενοδοχείο της Επιδαύρου το 2015 προχώρησε μάρτυρας στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη.

Μία μικρή…. εισαγωγή στα όσα πρόκειται να ακολουθήσουν, έλαβε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ενώπιον του οποίου εκδικάζονται οι καταγγελίες βιασμού κατά του Δημήτρη Λιγνάδη. Ο δεύτερος πολιτικώς ενάγων βρέθηκε για δεύτερη φορά στο βήμα του μάρτυρα και δέχθηκε τις πρώτες ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης, Αλέξη Κούγια.

Ο τελευταίος μάλιστα, προχώρησε στην αναπαράσταση της σκηνής του καταγγελλόμενου βιασμού σε ξενοδοχείο της Επιδαύρου το 2015. Ο μάρτυρας δέχθηκε να απαντήσει και σε αυτές τις ερωτήσεις, διευκρινίζοντας ωστόσο στον Αλέξη Κούγια ότι ήθελε να τηρήσουν τις μεταξύ τους αποστάσεις, κάνοντας και μία κίνηση απώθησης προς το μέρος του υπερασπιστή.

Μάρτυρας: «Από απόσταση παρακαλώ, δε με ενοχλεί…»

Ακροατήριο: «Αυτό είναι απαράδεκτο, κακοποιητικό!»

Ο κ. Κούγιας ζήτησε από τον μάρτυρα να δείξει πώς έγινε η καταγγελλόμενη πράξη με την πρόεδρο του δικαστηρίου να του ζητάει όταν ολοκλήρωσε τη διαδικασία να επιστρέψει στη θέση του.

Κατά τη συνεδρίαση, ο νεαρός καταγγέλλων εξετάστηκε κατά κύριο λόγο από την πολιτική αγωγή, ενώ περιγράφοντας τις ημέρες κατά τις οποίες πήρε την απόφαση να απευθυνθεί στην ελληνική Δικαιοσύνη, ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος. Μάλιστα, ξέσπασε σε κλάματα όταν άρχισε να εξηγεί πως το περιβάλλον του τον αποθάρρυνε.

«Με ένοιαζε ότι είχε συμβεί ο βιασμός. Με ένοιαζε ότι δεν έπρεπε να μου συμβεί αυτό. Όλοι μου έλεγαν να μην πάω. Οι δικοί μου, οι φίλοι. Όλοι μου είπαν να μην πάω γιατί φοβόντουσαν τον κατηγορούμενο, όσα μπορούσαν να συμβούν στο δικαστήριο. Λες και ο βιασμός δεν είναι κάτι σοβαρό, λες και ο βιασμός δεν είναι κάτι…» είπε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε δε τη βιαιότητα με την οποία τον προσέγγισε ο κατηγορούμενος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου ενώ ο ίδιος κοιμόταν, εξηγώντας ότι δεν υπήρχαν περιθώρια απόλαυσης από την πλευρά του.

Μάρτυρας: Όταν πονάω δεν μπορώ να απολαύσω τίποτα. Όταν δεν το θέλω, όταν κοιμάμαι, τι να απολαύσω;

Πολιτική Αγωγή: Γιατί δεν τον σπρώξατε;

Μάρτυρας: Δεν μπορούσα. Είχα παγώσει. Ένιωθα τα χέρια μου δεμένα ενώ δεν ήταν. Αυτό το σοκ που δεν μπορείς να κουνηθείς, το έχετε νιώσει ποτέ;

Πολιτική Αγωγή: ο κατηγορούμενος σας πρόσφερε εσάς σεξουαλική χαρά; Σας είχε ξανακάνει κάτι πριν την Επίδαυρο;

Μάρτυρας: Όχι. Ένιωθα ότι φτάνει που τον ευχαριστώ εγώ.

Πολιτική Αγωγή: κάποια σεξουαλικά αντικείμενα τα είχε στο σαλόνι;

Μάρτυρας: Δεν τα είχα δει, αλλά ήξερα ότι είχε κάνει πολλά σεξουαλικα πράγματα. Το ήξερα ότι τα χρησιμοποιούσε γιατί μου το είχε πει ο ίδιος.

Η δίκη συνεχίζεται τη Δευτέρα 11 Απριλίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα