Δίκη Λιγνάδη: Σήμερα η εισαγγελική πρόταση επί της ενοχής ή μη

Δίκη Λιγνάδη: Σήμερα η εισαγγελική πρόταση επί της ενοχής ή μη
Δημήτρης Λιγνάδης Eurokinissi

Σήμερα, Τετάρτη, αναμένεται να ανακοινωθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη η απόφαση επί της ενοχής ή μη του Δημήτρη Λιγνάδη για τους τέσσερις βιασμούς για τους οποίους κατηγορείται.

Την ποινική μεταχείριση που θα πρέπει να επιφυλάξει στον Δημήτρη Λιγνάδη η ελληνική Δικαιοσύνη πρόκειται να εισηγηθεί σήμερα ενώπιον του Μικρού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, Κων. Κούντριας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ύστερα από μία μακρά διαδικασία, κατά τη διάρκεια της οποία συμμετείχε ενεργά με σειρά ερωτήσεων γύρω από τις κατηγορίες που έχουν αποδοθεί κατά του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ξεκινά να αγορεύει λίγο μετά τις 9:30 το πρωί επί της ενοχή ή μη του Δημήτρη Λιγνάδη, για τους τέσσερις βιασμούς για τους οποίους κατηγορείται.

Αρχικά, η πρόταση αναμένεται να ξεκινήσει με το νομικό σκέλος, στη συνέχεια θα αναφερθεί στα πραγματικά περιστατικά και κλείνοντας θα καταλήξει στο αν ο Δημήτρης Λιγνάδης θα πρέπει να κριθεί από το δικαστήριο αθώος ή ένοχος και για ποιες πράξεις. Θα αναφερθεί δε σε στοιχεία της δικογραφίας, σε μαρτυρικές καταθέσεις αλλά και στην απολογία του σκηνοθέτη και στα όσα εκείνος υποστήριξε.

Η απολογία

Ο κατηγορούμενος κλήθηκε τη Δευτέρα να απολογηθεί για τα όσα του καταλογίζονται. Επί περίπου πέντε ώρες, αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως πλην του τρίτου καταγγέλλοντα τον οποίο δεν είχε δει ποτέ στη ζωή του, οι υπόλοιποι ήταν γνωστοί του, δίχως όμως να έχουν κάποια ερωτική σχέση.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Λιγνάδη, πράγματι είχε φιλοξενήσει για σύντομο χρονικό διάστημα δύο εξ αυτών -ο ένας μάλιστα ήταν ανήλικος το διάστημα εκείνο, ενώ ο άλλος είχε μόλις ενηλικιωθεί– πράγμα που για τον ίδιο ήταν φυσιολογικό.

Χαρακτήρισε τον εαυτό του επιπόλαιο και απερίσκεπτο στις διαπροσωπικές του σχέσεις ενώ για συγκεκριμένα περιστατικά υποστήριξε πως δεν θυμόταν αν πράγματι είχαν λάβει χώρα και πότε. Στο πλαίσιο αυτό αρνήθηκε πως βρέθηκε στην Επίδαυρο το 2015, όποτε κι φέρεται να βίασε το δεύτερο καταγγέλλοντα, καταλήγοντας στην εικασία ότι προφανώς -αφού υπάρχει φωτογραφικό υλικό- συναντήθηκαν το 2016 τυχαία.

Τέλος, επέμεινε πως ο ίδιος βρίσκεται στο εδώλιο εξαιτίας μίας πολιτικής σκευωρίας από διάφορες ομάδες – συνιστώσες, που τον έχουν στοχοποιήσει, εξαιτίας προσωπικών και πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα