Δίκη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: Σήμερα η κατάθεση των αστυνομικών που συμμετείχαν στις έρευνες

Δίκη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: Σήμερα η κατάθεση των αστυνομικών που συμμετείχαν στις έρευνες
Αναγνωστόπουλος Dimitris Kapantais / SOOC

Σήμερα, Τρίτη, αναμένεται να ξεκινήσει η αποδεικτική διαδικασία με την κατάθεση των αστυνομικών που συμμετείχαν στις έρευνες για τη διαλεύκανση της ανθρωποκτονίας της Κάρολαϊν.

Αντιμέτωπος με τους ανθρώπους που επιχείρησε να ξεγελάσει, ωθώντας τους να ερευνούν για τους Γεωργιανούς ληστές που -όπως είχε υποστηρίξει – μπήκαν τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου του 2021 στο σπίτι του στα Γλυκά Νερά, φιμώνοντας τον ίδιο κι σκοτώνοντας τη γυναίκα του, Κάρολαϊν Κράουτς, θα βρεθεί ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Η αποδεικτική διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα με την κατάθεση των αστυνομικών που συμμετείχαν στις έρευνες για τη διαλεύκανση της ανθρωποκτονίας της 19χρονης μητέρας, που όμως στη πορεία αντιλήφθηκαν την εμπλοκή του 31χρονου πιλότου. Σύμφωνα με την κατηγορία, ενώπιον τους ο νυν κατηγορούμενος κατέθεσε πολλές φορές δίνοντας τους ψευδείς πληροφορίες με στόχο των αποπροσανατολισμό των ερευνών. Όμως, τελικά οι ίδιοι αστυνομικοί συνέθεσαν το παζλ που οδήγησε στη σύλληψη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

“Έγγαμος και χήρος”

Από τα όσα έχουν ήδη ακουστεί κατά την πρώτη ημέρα συνεδρίασης, ο 31χρονος κατηγορούμενος εμμένει στον ισχυρισμό ότι ο θάνατος της Κάρολαϊν ήταν ατύχημα, καθώς ο ίδιος βρισκόταν σε κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής. Η τοποθέτηση του γύρω από την υπόθεση προκύπτει και από το γεγονός ότι όταν του ζητήθηκαν τα στοιχεία του από την έδρα, δήλωσε «έγγαμος και χήρος», ενώ άκουσε το κατηγορητήριο με προσοχή και κοιτάζοντας την εισαγγελέα στα μάτια.

Άγνωστο παραμένει αν τελικά θα κατορθώσουν σε αυτή την ακροαματική διαδικασία να παρευρεθούν οι γονείς της Κάρολαϊν οι οποίοι έχουν δηλώσει παράσταση προς υπεράσπιση της κατηγορίας. Ο πληρεξούσιος δικηγόρος τους, κ. Χαρμάνης, έχει ήδη εξηγήσει την αδυναμία τους να βρίσκονται την πρώτη μέρα της δίκης, επικαλούμενος ιατρικά ζητήματα. «Ο κ. Κράουτς έχει κινητά προβλήματα και αδυνατεί να μετακινηθεί. Η μητέρα της ήθελε πολύ να παρευρεθεί αλλά οι γιατροί δεν της επέτρεψαν για να μην κλονιστεί η υγεία της» είχε υποστηρίξει επί του ζητήματος.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και κακοποίηση ζώου (κακουργήματα) και για ψευδή καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση λόγω ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές (πλημμελήματα). Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, ο 31χρονος γυναικοκτόνος είναι μία «σκληρή και ανάλγητη προσωπικότητα» που με ψυχρότητα υλοποίησε ένα λεπτομερές «σενάριο περί επιδρομής στον τόπο του εγκλήματος αγνώστων τρίτον ληστών, οι οποίοι δήθεν διέπραξαν τα εγκλήματα στα οποία ο ίδιος προέβη, προς αποπροσανατολισμό των αστυνομικών και διωκτικών αρχών».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα