Δίκη Πισπιρίγκου: “Δεν μπορεί να ζεις αυτήν την τραγωδία και να ανεβάζεις στα social media φωτογραφίες από παραλίες”

Δίκη Πισπιρίγκου: “Δεν μπορεί να ζεις αυτήν την τραγωδία και να ανεβάζεις στα social media φωτογραφίες από παραλίες”
Ρούλα Πισπιρίγκου intime news

Την "ασυνήθιστη" και "προβληματική" συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου περιέγραψε ο εντατικολόγος στο Νοσοκομείο του Ρίου Χαράλαμπος Κοτσώνης. "Έδειχνε σαν να μην κατανοεί την τραγωδία" σημείωσε μεταξύ άλλων.

“Δουλεύω 16 χρόνια σε αυτή τη Μονάδα και είναι η πρώτη φορά που το σύνολο του προσωπικού που ήρθε σε επαφή με τη μητέρα έλεγε πως “εδώ υπάρχει πρόβλημα με αυτή τη συμπεριφορά” κατέθεσε ο εντατικολόγος στο Νοσοκομείο του Ρίου Χαράλαμπος Κοτσώνης στην δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ο γιατρός που είχε παραλάβει την Τζωρτζίνα όταν διακομίσθηκε επειγόντως στο Ρίο μετά την ανακοπή που είχε υποστεί στο Καραμανδάνειο περιέγραψε τις αντιδράσεις και τις συμπεριφορές της 34χρονης κατηγορουμένης που αντιμετώπισε το προσωπικό του Νοσοκομείου το οποίο είχε προβληματιστεί .

Όπως ανέφερε ο μάρτυρας, η Πισπιρίγκου “έδειχνε σαν να μην κατανοεί αυτήν την τραγωδία που υφίστατο η οικογένεια της” καθώς είχαν χαθεί ήδη οι Μαλένα και η Ίριδα και κινδύνευε η ζωή και την Τζωρτζίνας. Ο μάρτυρας με ιδιαίτερα περιγραφικό τρόπο περιέγραψε την κατάσταση που αντιμετώπισαν βλέποντας μια μητέρα που έδειχνε “διαδικαστική” με το παιδί της την ίδια στιγμή που ασχολούνταν με τα social media ανεβάζοντας φωτογραφίες από δραστηριότητες σε παραλίες και καλλιτεχνικά γεγονότα.

“Μας προβλημάτισε η συμπεριφορά των γονιών και κυρίως της μητέρας, είχε απρόσφορο συναίσθημα. Τι εννοώ; Αυτή η οικογένεια είχε περάσει μια τραγωδία. Δυο παιδιά της είχαν πεθάνει και είχε και ένα παιδί με ανακοπή που θα ήθελε πολλή υποστήριξη. Δεν μπορεί να έχεις ζήσει τέτοια προβλήματα στην οικογένειά σου και να τροφοδοτείς τα social media με φωτογραφίες από παραλίες και συναυλίες. Δεν μας έδειξε ότι αυτή την τραγωδία την είχε κατανοήσει. Δεν μπορεί να έχεις υποστεί τέτοια πρόβλημα στην οικογένειά σου και να ανεβάζεις φωτογραφίες στο facebook από παραλίες και συναυλίες. Το θεωρώ αδιανόητο” ανέφερε ο κ. Κοτσώνης.

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, με την εισαγωγή της Τζωρτζίνας στην ΜΕΘ του Ρίου, ήρθαν όλοι αντιμέτωποι με γονείς που έδειχναν να μη θρηνούν και να μην αντιδρούν για αυτό που συνέβαινε μετά το πρώτο σοκ με την ανακοπή του παιδιού. “Δουλεύω 16 χρόνια σε αυτή τη Μονάδα και είναι η πρώτη φορά που το σύνολο του προσωπικού που ήρθε σε επαφή με τη μητέρα θεώρησε πως υπάρχει πρόβλημα : Ήταν η πρώτη φορά που είπαμε εδώ υπάρχει θέμα με αυτή τη συμπεριφορά” είπε χαρακτηριστικά.

Ο μάρτυρας εξήγησε πως όλη η ομάδα στήριξε τον κ. Ηλιάδη προκειμένου να ψάξουν την υπόθεση με την οικογένεια Δασκαλάκη “Με αυτά τα δεδομένα κρίναμε ότι θα έπρεπε να διερευνηθεί και το θέμα της εμπλοκής σε αυτούς τους θανάτους της οικογένειας. Οφείλαμε να ενημερώσουμε για αυτά τα παιδιά και ας αποδεικνυόταν μετά ότι κάποιο έπεσε από τη κούνια. Είναι το ίδιο σαν σου έρθει ένα παιδί με σπασμένο πλευρά. Οφείλεις να ενημερώσεις ανέφερε ο μάρτυρας, ο οποίος τόνισε στο δικαστήριο πως τα επεισόδια που παρουσίαζε η Τζωρτζίνα αφορούσαν χρόνο που βρισκόταν την παιδιατρική κλινική και όχι στην ΜΕΘ.

Για την κατάσταση του παιδιού όταν εισήχθη στην ΜΕΘ στο Ρίο ο κ. Κοτσώνης είπε πως αμέσως ξεκίνησε η παρακολούθηση του παιδιού το οποίο δεν εμφάνιζε με τα πρώτα δεδομένα ,ούτε πρόβλημα στο αναπνευστικό, ούτε με την καρδιακή παροχή πλην εγκεφαλικού οιδήματος ως συνέπεια της ανακοπής.

Η πρώτη μας ενημέρωση στους γονείς ήταν ότι σε εκείνο τον χρόνο δεν μπορούσαμε να πούμε ούτε καν αν το παιδί θα ζήσει. Δεν είχαμε κάποια αιτία για την ανακοπή γεγονός που μας δυσκόλευε να γνωρίζουμε αν και πως θα αναστρέψουμε την κατάσταση . Οι γονείς ήταν σοκαρισμένοι. Δεν είδαμε υπερβολικές αντιδράσεις, αλλά αυτό είναι συνηθισμένο σε αυτό το στάδιο. Το σοκ ήταν μεγάλο. Μας ρώτησαν για το ποια θα ήταν η πρόγνωση για το παιδί, όμως για αυτό δεν μπορούμε να μιλήσουμε πριν περάσουν τρία 24ωρα”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα