Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Με λυγμούς η καταγγέλλουσα μετά την κατάθεσή της

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Με λυγμούς η καταγγέλλουσα μετά την κατάθεσή της
Δίκη του 39χρονου προπονητή ιστιοπλοΐας ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Για περισσότερο από δύο ώρες κατέθετε κεκλεισμένων των θυρών η 21χρονη σήμερα κοπέλα που κατήγγειλε τον βιασμό της από τον προπονητή ιστιοπλοΐας.

Κάτω από έντονη ψυχολογική φόρτιση η 21χρονη κοπέλα που κατήγγειλε το βιασμό της από τον προπονητή της ιστιοπλοΐας όταν ήταν 12 ετών, βρέθηκε ξανά στο βήμα του μάρτυρα. Λίγο νωρίτερα, αποχώρησε διαμαρτυρόμενος από την αίθουσα ο εκ των συνηγόρων Θοδ. Μαντάς.

Η κοπέλα που είχε κληθεί σε συμπληρωματική κατάθεση, ξεκίνησε να δέχεται ερωτήσεις κεκλεισμένων των θυρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοπέλα ρωτήθηκε εκ νέου για το σκέλος της καταγγελίας που αφορά στο βιασμό, καθώς θα πρέπει να αποδειχθεί ότι σε βάρος της ασκήθηκε παράνομη βία για να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα.

Για το λόγο αυτό το δικαστήριο φαίνεται να επέμεινε στο εν λόγω αδίκημα, ζητώντας να περιγράψει ξανά η καταγγέλλουσα συγκεκριμένα περιστατικά. Ως προς τα άλλα δύο κακουργήματα (αποπλάνηση και κατάχρηση ανήλικης σε ασέλγεια) άλλωστε, ο κατηγορούμενος τα έχει ομολογήσει.

Κατά την έξοδό της από τη δικαστική αίθουσα, όπου καταθέτε για περισσότερες από δύο ώρες, η κοπέλα ξέσπασε σε λυγμούς, με την οικογένεια και τους φίλους της να την παρηγορούν.

Αποχώρηση Μαντά από τη δίκη

Κατά την υποβολή του αιτήματος περί κεκλεισμένων των θυρών, ο Θεόδωρος Μαντάς προχώρησε σε δήλωση στρεφόμενος κατά μη διαπιστευμένων δημοσιογράφων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι «η υπεράσπιση έχει τη συνήθη επιθετική και απαξιωτική στάση προς την καταγγέλουσα».

Υψώνοντας τους τόνους, ο συνήγορος υπεράσπισης χαρακτήρισε ανεπίτρεπτα αυτά τα σχόλια, που προσβάλλουν την 34 ετών πορεία του αλλά και τη στάση του στην παρούσα δίκη, καταλήγοντας: «Η υπεράσπιση για ακόμη φορά συναινεί και στηρίζει το αίτημα της πλευράς της παριστάμενης προς υποστήριξη της κατηγορίας έτσι ώστε η δίκη ως προς την συμπληρωματική κατάθεση να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Ο εκ των συνηγόρων Θ. Μαντας για την περιφρούρηση της αξιοπιστίας του και της διαδρομής του, θα αποχωρήσει από τη δίκη καθόλη τη διάρκεια της κατάθεσης της καταγγέλλουσας για να μην ξαναδώ τα αίσχη στο διαδίκτυο. Θα οριστικοποιήσω στα επόμενα στάδια της δίκης αν θα αποχωρήσω οριστικά από τη διαδικασία ή όχι».

Κατ’αντιπαράσταση εξέταση

Ακολούθησε η κατάθεση δύο μαρτύρων υπεράσπισης, οι οποίοι διετέλεσαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Ωρωπού, όπου εργαζόταν ο κατηγορούμενος.

«Ενημερώθηκα από τις ειδήσεις για την ύπαρξη καταγγελίας. Ουδέποτε είχε πέσει στην αντίληψη μου κάτι σχετικό, ούτε είχε υπάρξει ενημέρωση για τους λόγους απομάκρυνσης του προπονητή. Τους είχα δει να κάνουν βόλτα στην παραλία. Είχαν σχέση, κυκλοφορούσαν σαν ζευγαράκι» είπε ο πρώην γραμματέας του Δ.Σ. Η τοποθέτησή του για την απομάκρυνση του προπονητή, οδήγησε στην κατ’αντιπαράσταση εξέταση του με τον πατέρα της καταγγέλλουσας.

Μάρτυρας: Με κάλεσαν τηλεφωνικά και μου είπαν ότι ο προπονητής πρέπει να φύγει γιατί κάτι έγινε με τον πατέρα της καταγγέλλουσας. Στις φήμες στηριζόμενος θεώρησα ότι υπήρξε ζήτημα στη σχέση πεθερού – γαμπρού και δεν ρώτησα λεπτομέρειες.

Εισαγγελέας: Πως επιτρέψατε όλοι να φύγει ένας τόσο καλός προπονητής;

Μάρτυρας: Αφού ήταν ιδιαίτερες οι σχέσεις…

Εισαγγελέας: Επαναλαμβάνετε ότι ήταν ενήμεροι μέσω άλλου μέλους και από συμβούλιο;

Πατέρας: Ναι. Ήταν όλοι τους ενήμεροι, από τον Τ. αρχικά και μια εβδομάδα μετά στο συμβούλιο.

Μάρτυρας: Όχι δεν ισχύει και υπάρχει βιβλίο καταγραφής. Το διοικητικό συμβούλιο έγινε για την έλευση νέου προπονητή.

Πρόεδρος: Μήπως σας είπε τότε κάτι;

Μάρτυρας: Όχι. Ουδέποτε ενημερωθήκαμε.

Εισαγγελέας: Άρα προκύπτει από τα έγγραφα αν έγινε συμβούλιο…

Πατέρας: Καμία φορά το έφερνε το βιβλίο καταγραφής, άλλοτε έγραφε σε χαρτιά… γενικά ήταν ανοργάνωτος… όταν ήταν νηφάλιος..

Εισαγγελέας: Ε τώρα το χαλάτε όμως…

Η δίκη συνεχίζεται την Πέμπτη με την απολογία του κατηγορούμενου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα